Ringo i RDDC

Plesom za bolji Mostar

Lifestyle / Putujte s nama | 03. 09. 2011. u 08:31 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarska neprofitna udruga RINGO dulji niz godina organizira mnoge aktivnosti - od humanitarnih akcija za bolesnu djecu do tečajeva raznih vještina poput samoobrane, kreativnih radionica i sl. Kroz svoja odjeljenja za sport, kulturu, edukaciju, te ekologiju i turizam uvijek rade na nekom od društveno korisnih, besplatnih programa koje pokreću osluškujući želje mostarskog društva.

Niz kreativnih edukacija koji su pokrenuli početkom ove godine, nastavljaju neprestano dižući nivo kvalitete svojih programa. Tako su ostvarili partnerstvo s iznimno uspješnom američkom organizacijom Rebecca Davis Dance Company (RDDC) te nakon višemjesečnih pregovora uspjeli dovesti projekt baš u Mostar.

Nakon što se dugo skeptično pričalo po Mostaru da će na kraju ipak biti izabran neki drugi grad Balkana, možemo vam potvrditi da je Ringo počeo realizirati najavljivani projekt. Direktorica RDDC-a, Rebecca Davis, u BiH je stigla prije 2 tjedna i od tada intenzivno radi s predsjednicom RINGA, Tanjom Raič Tarčuki na pripremi projekta koji za javnost počinje u ponedjeljak, 05.09.2011.

Kako je Davis profesionalna balerina slavna u svijetu, ona će osobno polaznike učiti jazz baletu, a kako Ringo nesebično insistira na što većoj uključenosti svih lokalnih organizacija i ljudi koji se žele osobno usavršavati, polaznici će imati priliku s jazz baletom spojiti i break dance koji će trenirati lokalni partner, klub B-dance.

U cijelu priču su se uključili još mnogi pojedinci i lokalne organizacije kao partneri Ringa u ovim nastojanjima da pruže profesionalne edukacije mladima u raznim vještinama. Tako su organizacijski partneri postali i Vijeće mladih grada Mostara, Dječji dom Egipatsko selo, lidership edukaciju će voditi organizacija Nešto više, a pridružile su se i mnoge kreativne organizacije Mostara.

Iz RINGA ističu kako s otvaranjem projekta za javnost u ponedjeljak (05.09.) prestaju upisne aktivnosti, no sve organizacije koji na bilo koji način žele sudjelovati, uvijek su dobrodošle pridružiti se.

Kao i sve dosadašnje Ringo edukacije, u potpunosti je besplatno za sve. Rad Ringa možete podržati pozivom na brojeve 090 291 062 (BH telecom) i 092 890 862 (HT Mostar) (www.ringomostar.info)

 

Kopirati
Drag cursor here to close