Apel

Pomozimo teško oboljeloj Almi: Humanitarni koncert u Stocu

Lifestyle / Putujte s nama | 03. 09. 2011. u 13:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Alma Kovačić rođena je 27.12.1980. godine u Stocu. Od svoje pete godine života vodi borbu sa Dijabetesom Tipa 1 (inzulin ovisni). Prije 10 godina Almi su otkazali i bubrezi. Više od 3 godine, iscrpni odlasci na dijalizu iz Dubrava u Mostar, oduzimali su joj 3 dana u tjednu, puno snage i novčanih sredstava.

U petočlanoj obitelji jedino je otac bio zaposlen (sada umirovljenik), pa su svi troškovi bili na njegovoj niskoj plaći. 2004. godine, radost i nada skupa ulaze u kuću obitelji Kovačić, saznanjem da Alma moze transplantirati bubreg na UKC-u Tuzla, koji će joj dati majka.

Nekako se činilo da je svim patnjama došao kraj. Poslije uspješne transplantacije za Almu dolaze puno bolji dani, bez odlazaka na dijalizu, sve je bilo puno lakše.

Kako bi se sakupio bar dio sredstava za Almino liječenje u Stocu će biti organiziran humanitarni koncert. U organizaciji ove akcije sudjeluju SRVI HNŽ, Humanitarna organizacija "Bolje sutra" iz Blagaja, RVI Stolac, JOB Stolac, te stolački volonteri.

Humanitarni koncert nosi naziv "Pomozimo Almi", a svoj nastup su potvrdili Letu Štuke, Armin Muzaferija, Adnan Jerlagić, Selma Repeša, Revoloocija, Klara Markić - Novak, Mustafa Omerika, Limena glazba Stolac, UKUD "Džemal Bijedić" Mostar, te gosti iznenađenja. Koncert će biti organiziran 10.09. od 20 sati na sportskom terenu ispred Osnovne škole u Stocu, a cijena ulaznice je 5 KM.

Samo 4 godine nakon tansplantacije bubreg otkazuje, i Alma je izložena novoj krizi koju jedva preživljava. Od tada, pa do danas, njen život ovisi o Peritonealnoj dijalizi koju obavlja 4 puta dnevno kod kuće, svaki dan. Sada,ova tridesetogodišnja djevojka koja, bez obzira na bolest s kojom živi cijeli život, bez obzira na sve udarce, ne odustaje i nikada, ama baš nikada, ne gubi osmijeh s lica, treba Vašu pomoć.

Za ponovnu transplantaciju bubrega i ovaj put i gušterače, kako bi se nakon 26 godina riješila dijabetesa, potrebna su veća materijalna sredstva i odlazak na jednu od klinika u Europi. Zato se mole svi dobri ljudi koji mogu pomoći da sredstva upalate na račun:

UniCredit Bank dd Mostar

Alma Kovačić

3382 7025 0290 0734

Za uplate iz inozemstva DEVIZNI RAČUN:

UniCredit Bank dd Mostar

Swift Code UNCRBA22

Alma Kovačić

IBAN:BA39 3382 7028 0005 1213

Kopirati
Drag cursor here to close