Visočica

Planinari u humanitarnom pohodu za djevojčicu Elmu

Lifestyle / Putujte s nama | 14. 12. 2015. u 16:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanica planinarskih vodiča Sarajevo organizirala je za vikend pohod na Visočicu u kojem je sudjelovalo 160 planinara iz nekoliko bh. gradova, a prihod je namijenjen kao pomoć u liječenju desetogodišnje djevojčice Elme Kasapović.

Među sudionicima je bilo iskusnih planinara, ali i onih koji su taj dan napravili prve planinarske korake. Na vrh Subar (1.820 m.n.v.), u pratnji vodiča Stanice planinarskih vodiča Sarajevo, popelo se 150 sudionika, a najmlađa planinarka bila je šestogodišnja Hana Kovačević.

Iz Stanice planinarskih vodiča Sarajevo naglašavaju da je, zahvaljujući dobroj organizaciji i koordinaciji 13 članova te stanice, tura bila uspješna, a među sudionicima je vladala pozitivna energija. Vrijeme je bilo sunčano, uz snijeg i led na šumskom dijelu staze.

''Desetogodišnja djevojčica Elma Kasapović oboljela je od aplastične anemije. Njoj smo, na nama jedinstven način, posvetili taj dan. Ona je trenutno na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu i treba ići na transplantaciju koštane srži u Tursku. Skupljeno je nešto više od 2.700 KM, a taj novac će biti uplaćen Elmi sa željom svih nas za što brže ozdravljenje'', poručio je organizator.

Bio je to drugi humanitarni pohod od osnivanja Stanice planinarskih vodiča Sarajevo 2013. godine, a organizator zahvaljuje sudionicima pohoda i ostalima koji su podržali tu njihovu akciju.

Kopirati
Drag cursor here to close