Humanitarna akcija

Čitluk: Održana humanitarna akcija ''Božićna čašica zajedništva – I oni su naša braća''

Lifestyle / Putujte s nama | 13. 12. 2016. u 07:42 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Namjera da pomognu potrebitima kroz sudjelovanje u humanitarnoj akciji „Božićna čašica zajedništva – I oni su naša braća“ okupila je brojne Brotnjake u parku ispred župne crkve Krista Kralja u Čitluku.

Humanitarnu akciju organizirali su Franjevački svjetovni red i Frama Čitluk, a sinoćnjim druženjem završena je akcija u kojoj su, tijekom proteklog tjedna, župljani župe Krista Kralja Čitluk darovali hranu i ostale potrepštine koje će se do Božića podijeliti siromašnim obiteljima iz spomenute župe i potrebitima u drugim mjestima.

Humanitarnu akciju članovi FSR i Frame Čitluk završili su sinoć na druženju tijekom kojeg su posjetitelji po pristupačnim cijenama mogli kupiti kuhano vino, kobasice, uštipke, palačinke, različite slastice i ostale specijalitete od čije je prodaje prihod namijenjen za pomoć potrebitima, piše Čitluk.ba.

''Prošle i ove smo godine, u dogovoru s članovima Trećega reda i Frame, za naše vjernike u vrijeme došašća organizirali smo akciju okupljanja, kako bismo se malo družili i porazgovarali jer nam se čini da nam baš toga nedostaje u svakodnevnom životu. I ove je godina druženje imalo humanitarni karakter jer smo prikupljena sredstva namijenili, prije svega, za one koji imaju većih zdravstvenih problema, to jest za njihovo liječenje. Dakle naglasak je na tom. Inače, humanitarna akcija trajala je kroz cijeli protekli pa su vjernici u župni ured donosili pakete za pomoć našim župljanima i svima onima kojima treba pomoć u nekim drugim mjestima'', kazao je fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja Čitluk i naglasio da je zadovoljan odazivom vjernika.

Kopirati
Drag cursor here to close