U Calamus klubu

Torres se predstavlja Mostaru

U subotu, 11.11.2017. u goste dolazi karizmatični Torres iz Dubrovnika, koji će se po prvi puta predstaviti mostarskoj publici.
Lifestyle / Zabava | 09. 11. 2017. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bliži se novo izdanje ROOF AW partija u Mostaru, koje donosi novu dinamiku u noćni život grada na Neretvi, kojem itekako nedostaje kontinuiranih kvalitetnih klubskih sadržaja koji šire pozitivnu energiju kada je u pitanju elektronska muzika.

Ekipa okupljena oko Roof priče odlučla je uzeti stvari u svoje ruke , te organizirati događaje u Calamus Clubu koji okupljaju lokalne Dj-eve i kvalitetna imena iz drugih gradova BiH, regije i inozemstva.

U subotu, 11.11.2017. u goste dolazi karizmatični Torres iz Dubrovnika, koji će se po prvi puta predstaviti mostarskoj publici. Iza njega je dugogodišnja karijera i organiziranje brojnih događaja i on zaista ima što da ponudi muzičkim sladokuscima. Nastupa uz podršku Igora HDP, Milija Sefića i Andreja Jelića. Ovakav line up je garancija za dobru zabavu!

Povodom subotnje plesne groznice na ROOF InDoor razgovarali smo s Torresom i također vam predstavljamo njegov novi mix.  

Za početak nam reci što te najviše motiviralo  da se počneš baviti dj-ingom?  Kako su izgledali tvoji počeci ?

Vjerojatno kao i velika većina drugih, sjatio sam se na neki party i kada me zajahalo iz zvučnika to je na prvu bilo to. Sjećam se da su mi ti gramofoni izgledali kao sa drugog planeta. Veliki utjecaj na mene je imao Seraphim Codex. I dan danas je tako.

Kakav je tvoj pristup dj-ingu i kako bi opisao svoje setove?

A nemam ti pojma, spontan valjda. Gledam da je kvalitetna glazba u svakom slučaju. S vremenom postaneš zahtjevniji u svim segmentima. Kada nema žurbe i kada su uvjeti dobri, što uključuje i ekipu, vjerujem da su spontanost i opuštenost primarni za dobro izražavanje.  Zato preferiram duže setove.

Pored Dj-inga također se baviš organiziranjem partija. Je li danas neminovno da su dj-evi najviše uključeni u organiziranje i menadžiranje događaja? Kako gledaš na sve to ?

Pa nije baš neminovno, ali u globalu je tako. Nekima je to prilikom razvoja logični sljed događaja, nekejednostavno uzbuđuje taj cijeli rush i buzz, a nekima je to pak jedini način da sviraju negdje, a takvih je danas najviše.Poštujem organizatore koji to osjećaju i unutra su, dok one koji to radesamo da bi se mogli izdrkavati kroz zvučnike baš i ne. Takve nije teško ni prepoznti; jako su glasni, nemaju apsolutno nikakvog stila, ruše cijenu svima te sukao takvipodobni za manipulaciju i samim time su zanimljivi vlasnicima klubova. Ima ekipa po regiji što dobro rade, međutim normalnom oku ih je teško razaznati od ortakluka i silne galame koju ovi proizvode. Međutim kratkog je to sve vijeka. Nešto poput bacanja petarde u kantu. Svi su čuli da je nešto puklo, međutimkada priđeš brzo shvatiš da je to još uvijek samo jedna obična kanta.

Koje producente najviše cijeniš ?

One sa karmom.

Što je po tvom mišljenju odlika kvalitetnog dj-a ?

Unatoč tome što je glazba danas dostupnija više nego ikad, velika većina ih je podložna nekoj šabloni. Smatram da bi DJ set trebao biti izražavanje, a ne nabrajanje. Danas se brzinom svjetlosti probijaju producenti iz laboratorija koji apsolutno nikakve dodirne točke nemaju sa plesnim podijem. Sve mi je to nekako u grču i zato mi je full drago vidit ljudski faktor u punoj snazi. Muka mi dođe kada vidim da neko provede cijeli set blejeći u laptop pritiskajući sync.

Što najviše utječe na tvoju inspiraciju?

Neznam na što točno misliš, ali ono što budi kreativu u meni je svakako predanost. Bila to predanost onoga koji pleše, bila onoga u studiu. Volim kul designere koji su unutra, ekipu koja si filma na dobar sound, aftere koji imaju smisla. Organizatore koji educiraju, DJ-eve koji se raduju kada čuju da sviraju prvi, zgodne cure na podiju...

Ima masu stvari koje me čine u toj cijeloj priči, međutim moja supruga je svakako ta koja nosi krunu među gore navedenim ljepotama,jer razumijevanje za moje hirove može imati samo netko ko te bezuvjetno voli, a veća ispiracija od bezuvjetne ljubavi mislim da čak ni ne postoji.

Iza tebe je zaista bogato iskustvo na elektronskoj sceni. Kako sebe vidiš u budućnosti? Koji su planovi?

Evo za početak, radujem se gostovanju ovaj vikend. Na svirke obično idem u klubove gdje znam što me čeka ili pak negdje gdje me priča uzbuđuje, što je recimo sada slučaj. Moram priznati da sam zadivljen entuzijazmom i pristupom cijele ekipe i full se radujem dolasku.

A za dalje sam se, što se glazbe tiče, odlučio konačno malo više posvetiti sebi kao DJ-u. Do sada sam jako bio fokusiranna matični klub i obitelj, no stvari su se dobro posložile i osim intenzivnijih druženja sa gramofonima, radujem se jako i terminima u studiu. Dat ću sve od sebe da bude znimljivo pa šta bude.

Hvala ti na ugodnom druženju, vidimo se u Subotu u Clubu Calamus.

Torres Mix poslušajte  ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close