Klupska atmosfera

Milan Petrović Quartet na Calamus jazz festu: U Mostaru se sluša samo dobra glazba

Kultura / Glazba | 09. 07. 2015. u 22:40 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugu večer Calamus Jazz Festivala zasvirao je Milan Petrović Quartet (MPQ) koji je u Mostar došao ravno iz Srbije.

''Hvala Ivici i ekipi festivala na pozivu. Primljeni smo k'o naši, osjećamo se kao u svojoj kući i dobili veliko poštovanje s njegove strane i cijele ekipe. Što se tiče organizacije nemam nikakvih zamjerki. Pratili smo i nastup Adriana, prva večer festivala je prošla super, ozvučenje je super, atmosfera… Sve što se tiče kluba i organizacije festivala je super i osjećamo se sjajno. A sada sviramo naš program, i probat ćemo to odraditi na najbolji mogući način i predstaviti se publici nešto drugačije od onog što se očekuje od festivala. Probat ćemo napraviti klupsku atmosferu'', rekao je za Bljesak.info Milan Petrović, a sudeći po publici koja se neumorno kretala uz ritmove glazbe, kvartet je uspio u svom naumu.

Inače, MPQ je vrlo aktivan na jazz/blues sceni u Srbiji. Sviraju instrumetalni funk, jazz, blues s elementima popularne glazbe, imaju dva albuma iza sebe, preko 150 nastupa, gostovanja u Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji. Sviraju autorske teme, ali i poznate svjetske teme u njihovom aranžmanu. Tijekom veljače i ožujka 2015. godine snimaju svoj treći album. Izdanja: "Excursion" (2012) na kojem su gostovali mnogi poznati glazbenici kao što su Vasil Hadžimanov, Dušan Bezuha, Wikluh Sky... Album je dobio sjajne kritike, kako u Srbiji, tako i u okruženju.

Koncerte su održavali po klupskim scenama Hrvatske i Slovenije, a 2006. bend dobiva prvu nagradu na glazbenom talent festivalu od strane HGU-a i Društva hrvatskih skladatelja.

''Ovaj festival ima posebno mjesto među festivalima, a moram reći da je ovaj festival najdalje u regiji gdje smo stigli, već smo blizu mora. Išli smo do Austrije, ići ćemo do Makedonije, mnogo je lijepo ovdje i nadam se ponovnom dolasku'', kaže nam Milan.

''Mostar je super grad, odličan, obišli smo Stari most i okolo … sve je čarobno i drugačije. Ima svoj duh. Ono što sam primijetio je da svi slušaju dobru glazbu nigdje se ne može čuti loša glazba'', ispričao je Milan dojmove koje je zajedno s momcima iz benda stekao ova dva dana u Mostaru.

Treću večer na sceni Calamusa zasvirati će hrvatski neo soul funk bend Mangroove. Koncert počinje u 21.30 sati, a ulaznice se mogu nabaviti u klubu po cijeni od 10 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close