U Skadarliji

Toma Zdravković dobio spomenik na omiljenoj lokaciji u Beogradu

Toma Zdravković je jedan od posljednjih nastupa održao baš u ovoj ulici, a spomenik se nalazi u blizini ugostiteljskog objekta "Dva jelena".
Lifestyle / Zabava | 02. 10. 2023. u 18:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pixsell / Spomenik Tomi Zdravkoviću u Beogradu

U Beogradu je otkriven spomenik u čast preminulom glazbeniku Tomi Zdravkoviću.

U jednoj od najpoznatijih beogradskih ulica - Skadarliji sada je moguće posjetiti spomenik Tome Zdravkovića, koji je osim po tome što je bio pjevač narodne glazbe, mnogima ostao u sjećanju kao boem koji je volio ovu čuvenu beogradsku ulicu.

Toma Zdravković je jedan od posljednjih nastupa održao baš u ovoj ulici, a spomenik se nalazi u blizini ugostiteljskog objekta "Dva jelena".

Kako prenosi nova.rs, spomenik je otkriven uz njegov veliki hit "Za Ljiljanu", a njegova udovica Gordana nije mogla suzdržati emocije i suze. Uz nju je bila i njihova kćerka Žaklina koja je bila ponosna.

Osim njih, događaju su nazočile i druge poznate osobe, kao što je Dragan Kojić Keba, Branko Babović, Žika Šarenica, Mirko Kodić, Rasim Ljajić i drugi.

Toma Zdravković reminuo je 30. rujna 1991. godine u Beogradu nakon duge i teške bolesti, a iza njega su ostali neki od najvećih hitova narodne glazbe kao što su: "Svirajte noćas samo za nju", "Tužno leto", "Ej, Branka, Branka", "Pesme moje", "Danka", "Dotak'o sam dno života", "Kafana je moja sudbina" i i brojne druge.

Kopirati
Drag cursor here to close