Rasizam?

Popularni njemački voditelj Gottschalk na udaru kritike zbog lošeg vica

Budući 52,2 posto njegovih gena pripada istočnoeuropskome tipu, TV voditelj je poentirao riječima "zato sam ja u djetinjstvu tako puno krao".
Lifestyle / Zabava | 05. 02. 2018. u 00:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proslavljeni njemački televizijski moderator Thomas Gottschalk ("Wetten, dass..?") došao je na udar dijela javnosti nakon što je na Twitteru objavio sarkastičan komentar o ljudima koji dolaze iz Istočne Europe, odnosno kako tamošnji mediji navode - šalu o svome genetskom kodu.

Gottschalk kaže kako je otključao svoj DNA-kod, kako bi saznao nešto više o svome genetskom porijeklu. Budući 52,2 posto njegovih gena pripada istočnoeuropskome tipu, TV voditelj je poentirao riječima "zato sam ja u djetinjstvu tako puno krao".

Neki od fanova su se našli u čudu, pitajući Gottschalka je li mu jedan takav komentar uistinu trebao?

Neki komentatori ga nazivaju glupim i lošim čovjekom, savjetujući mu da ipak ostane u mirovini. S obzirom da je nedavno Gottschalk dobio njemačku nacionalnu filmsku nagradu, neki od komentatora kažu kako je sve što on zapravo želi povratak u žižu javnosti.

"Takve glupe osvrte nitko ne treba. Čak ni ako očajnički tražiš povratak negdašnje, davno izgubljene slave", poručuje mu jedan komentator.

Međutim, ima i onih koji kažu kako sloboda izražavanja ne smije doći u pitanje.

"Treba li čovjek radi jednoga vica, kao u doba DDR-a, otići u zatvor?", piše jedan fan koji ga podržava.

Poznat po svome britkom jeziku, Gottschalk je godinama bio jedan od najpopularnijih televizijskih voditelja u Njemačkoj, a okušao se i na filmu, te mnogim drugim oblastima, s priličnim uspjehom.

Premda se očekivalo da će Gottschalk ukloniti svoj sporni post, on to nije učinio, želeći, valjda, na taj način dati do znanja kako se radi samo o bezazlenoj šali, a ne o ozbiljnome stavu koji se odnosi na narode iz Istočne Europe.

Kopirati
Drag cursor here to close