Maximum Rock' n' Roll

Pogledajte kako se mostarska omladina zabavljala 1998. godine

Video u trajanju od 35 minuta dočarava atmosferu iz tadašnje diskoteke Afrika
Lifestyle / Zabava | 03. 06. 2024. u 08:45 Z.S. | Bljesak.info
Discoteque Afrika 1998 Mostar

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrlo je zanimljiv video objavio Igor Puhalo, Mostarac sa zagrebačkom adresom, jedan od mecena mostarske poslijeratne glazbene scene.

Video prikazuje jedan u nizu koncerata koji su održani u prostoru tadašnje diskoteke Afrika, veoma popularne destinacije u naselju Rudnik, koja je bila top lokacija za koncerte tada najpopularnijih glazbenika, ali i domaćih snaga.

Snimka vjerojatno prikazuje tadašnju Brucošijadu, iako su u kratkom vremenu slični izvođači nastupali u istom prostoru na koncertu u čast osnutka AISEC-a i na Rock Vibracijama, natjecanju u organizaciji tada mladog mostarskog radija, RDV-a.

Uglavnom, na snimku se prepoznaju neki od današnjih velikih mostarskih glazbenika, kao i oni koji su u međuvremenu ostavili glazbu. U to vrijeme top bendovi sa zapadnije strane još uvijek solidno podijeljenog grada bili su Handle With Care, Magla, The Nitkovi, Bulevar, VIS Najsmoluđi i drugi bendovi u kojima su cirkulirali glazbenici iz spomenutih grupa, a koji će uskoro dati obola stvaranju bendova s dugim trajanjem i omogućiti pojavu Zostera, kao danas vodeće rock institucije s mostarskim korijenima.

Također, jaka je bila i rock postava s više lijeve strane Mostara, što će reći da je to bilo neko drugo vrijeme u odnosu na danas, kada neki drugi zvuci odzvanjaju ujedinjenim gradom, osim u Mostar Rock School, koja danas baštini ono što je mostarska generacija u devedesetim smatrala jedinim ispravnim glazbenim putem mladog čovjeka.

Kopirati
Drag cursor here to close