Rokana u OKC Abrašević

Mostar na udaru pojačanog beogradskog signala

Repetitor, garažni rock/post-punk trio iz Beograda su bez sumnje jedan od najzanimljivih i najprodornijih mladih bendova sa Balkana. Sa svoja dva albuma Sve što vidim je prvi put (Odličan Hrčak, 2008) i Dobrodošli na okean (Moonlee Records, 2012) su
Lifestyle / Zabava | 22. 12. 2017. u 09:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Analogni uređaj koji pojačava ulazni signal. Zvuči li vam to primamljivo na glazbenom meniju?

Ne bih previše ulazili u tehničku pozadinu i detalje, jer nismo stručni, ali u našim glavama repetitor zuji – onako, kao zvuk struje. E tako vam nekako zvuči beogradski Repetitor koji nije uređaj nego uigrani trojac koji ulazni signal maksimalno pojačava i pretvara ga u ogoljeni ritam.

Motörhead je bio trio, ZZ Top isto, Nirvana također… i primijetit ćete da je to samo detalj koji povezuje zapravo drukčije orijentirane bendove. Gdje je tu Repetitor? Pa, negdje između redaka.  Za sebe kažu da su garažni rock/post-punk trio, a činjenice navode da imaju tri albuma.

'Sve što vidim je prvi put' (Odličan Hrčak, 2008.) i 'Dobrodošli na okean' (Moonlee Records, 2012.) i 'Gde ćeš' (Moonlee Records, 2016.) prezentirali su na bezbroj koncerta širom Balkana, par europskih turneja, kao i na nastupima na brojnim festivalima (Sziget, Exit, Pohoda, Eurosonic, INmusic, SuperUho, Terraneo, Rock For People...), a oduševili su i publiku u Kini i Rusiji.

Koja je tajna njihovog uspjeha? Nema je. Njihova snaga nije skrivena, koliko god ispod prljavog zvuka djelovalo da ima slojeva i slojeva. A utjecaje možete čuti u svakoj stvari: mnogi će tako načuti Mudhoney, Šarlo Akrobatu, Fugazije, Sonic Youth, Pixies ili Nirvanu, a oni drukčijeg uha možda i stoner rock tipa Kyussa ili Eagles Of Death Metal.

Kako god bude, u petak 22. 12. dođite u mostrarski Abrašević i poneste barem jedno dobro uho.

Ulaznice u petak na dan koncerta 10 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close