Lesbian Visibility Day

Mnoge slavne žene su lezbijke: Tko je zapravo s kim?

Uz njihov dan mediji se najčešće podsjećaju na poznate žene koje su obznanile svoju homoseksualnost, objavljuju intervjue s rodonačelnicama scene, odnosno onim lezbijkama koje imaju veliki društveni utjecaj i slično.
Lifestyle / Zabava | 28. 04. 2018. u 11:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lesbian Visibility Day se svake godine obilježava 26. travnja, odnosno ubilježen je u  LGBTQ+ kalendar kao dan žena koje vole žene, pružajući svojevrsnu platformu lezbijkama da govore o pitanjima s kojima se susreću seksualne manjine.

Porijeklo ovog ''praznika'' je nepoznato, ali obilježava se od 2008. godine. Započelo je u Americi, a zahvaljujući Internetu, ubrzo se počeo obilježavati internacionalno.

Uz ovaj dan mediji se najčešće podsjećaju na poznate žene koje su obznanile svoju homoseksualnost, objavljuju intervjue s rodonačelnicama scene, odnosno onim lezbijkama koje imaju veliki društveni utjecaj i slično.

Među žene koje vole žene spadaju i američka glumica Kristen Stewart  i britanski model Stella Maxwell , koje su u ljubavnoj vezi.

Uspješne i slavne lezbijke su i glumica Jodie Foster, koja je u braku s kolegicom iz branše Alexandrom Hedison, koja je ranije bila u vezi i s Ellen DeGeneres.

Holland Taylor, najpoznatija po ulozi majke Charlieja i Alana Harpera u kultnoj seriji "Dva i pol muškarca", tek je u poznim godinama priznala svoju sklonost prema ženama. U seriji inače glumi žderačicu muškaraca, s elementima nimfomanke u sebi. Partnerica u životu joj je kolegica Sarah Paulson.

Paulson je pak ranije bila u vezi s još jednom poznatom glumicom, Cherry Jones, koja je sada u braku sa Sophie Huber. Reklo bi se kako Sarah Paulson preferira nešto starije gospođe.

Paris Jackson, kćerka pop ikone, pokojnog Michaela Jacksona, u vezi je s pet godina starijom manekenkom i glumicom Carom Delevingne. Djevojke se druže otkad su se sprijateljile na prošlogodišnjoj dodjeli MTV-jevih nagrada, a zajedno su provele i božićne blagdane.

Kelly McGillis, zauvijek ostala upamćena po ulozi u filmu Top Gun, s Tomom Cruiseom, nakon dva braka s muškarcima, imala je i jedan s Melanie Leis.

Poznata američka fotografkinja Annie Leibovitz, koja je zadnja fotografirala Johna Lennona i prva žena na čelu fotografa u magazinu Rolling Stone, također je jedna od žena koje lezbijska scena smatra svojom ikonom. Leibovit i književnica Susan Sontag dugo su bile u prisnoj vezi, premda slavna fotografkinja nikad nije željela pričati o svome privatnom životu.

Slavna tenisačica Martina Navratilova također je već godinama ''izvan ormara''. Supruga joj je bivša manekenka Julia Lemigova, a vjenčale su se 2014.

Kopirati
Drag cursor here to close