Manor Lords

Manor Lords: Najprodavaniju igru na Steamu napravio samo jedan čovjek

U prvih pet sati nakon izlaska, Manor Lords je skočio na peto mjesto najigranijih igara na Steamu.
Lifestyle / Zabava | 29. 04. 2024. u 21:15 | M.Š. | Bljesak.info
ULTIMATE Guide to Manor Lords

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igra Manor Lords obara rekorde na Steam trgovini. Već prvog dana nakon što se pojavila na popularnoj platformi za prodaju igara privukla je veliki broj igrača. Ništa ne bi bilo čudno da se ne radi o indi igri.

Indi igre su video igre koje su koje su kreirali pojedinci ili manji razvojni timovi bez financijske i tehničke podrške velikog izdavača igara, za razliku od većine "AAA" (triple-A) igara.

U prvih pet sati nakon izlaska, Manor Lords je skočio na peto mjesto najigranijih igara na Steamu. Bez usporavanja, 28. travnja imala je 173.000 igrača i postala najprodavaniji broj jedan na cijelom Steamu.

Što je zapravo ova igra Manor Lords i zašto privlači toliko pažnje?

Što je Manor Lords?

Koncept Manor Lords je jednostavan. To je simulacija izgradnje grada, slična već mnogim igrama. Ali jedinstvena je u tome što je umjesto izgradnje grada u modernom dobu, radnja smještena u Frankoniju iz 14. stoljeća.

U svom pristupu realističnog srednjovjekovnog simulatora izgradnje grada, od igrača se traži ne samo da upravljaju zemljama kojima gospodare, već i da upravljaju stvarima kao što su resursi, trgovački putovi i pobrinu se da nema neprovjerenih proširenja koja će utjecati na vašu zemlju .

Osim toga, budući da ste u srednjem vijeku, morat ćete izgraditi vojsku kako biste zaštitili svoje teritorije od suparničkih gospodara ili razbojnika. Ali, naravno, uspostavljanje vojske košta vaše podanike.

Manor Lords pokušava stvoriti što realističniju simulaciju srednjovjekovnog gospodara, gdje izgradnja grada nije samo izgradnja cesta i zgrada, već i pažljivo balansiranje resursa i radne snage.

Manor Lords me pokušava biti "povijesno točan", radije pokušava pronaći ravnotežu između zabavnog igranja i realizma.

Manor Lords je bilo moguće igrati već od 26. travnja kao rano izdanje, ali još nema konkretan datum za svoje puno izdanje.

Tko je stvorio Manor Lords?

Manor Lords kreirao je razvojni studio pod nazivom Slavic Magic, čiji je jedini programer Greg Styczeń. Manor Lords pridružuje se igrama kao što su Undertale, Stardew Valley i Papers Please kao prvenstvene igre koje je stvorio jedan indie programer.

U intervjuu za Unreal Engine, Styczeń je rekao da je radio igre u RPG Makeru i Flashu od osnovne škole. Međutim, nikada nije napravio ništa "ovolikog opsega" kao Manor Lords.

Prema Styczeńu, igra je inspirirana RTS igrama poput Stronghold: Crusader i Knights & Merchants.

Kako su Manor Lords postali tako veliki?

Nije poznato kako su upravo Manor Lords postali tolika senzacija, međutim, to se nije dogodilo preko noći. U tjednima koji su prethodili izlasku, Manor Lords je dospijevao na naslovnice dosegavši milijune popisa želja na Steamu.

Dovoljno da četiri dana prije izlaska skupi tri milijuna lista želja na Steamu. To je učinilo Manor Lords najpoželjnijom igrom na Steamu, pobijedivši igre poput Hades 2 i Hollow Knight: Silksong.

Ali s obzirom na jedinstveni pristup Manor Lorda žanru simulacije izgradnje grada, nije ni čudo što igrači ovu igru smatraju fascinantnom.

Igru trenutno na Steamu možete kupiti za 29,99€.

Igra trenutno ima mogućnost ranijeg pristupa. (Early Access), evo što o tome kaže developer:

''Volimo razmatrati i implementirati ideje igrača, a koristit ćemo rani pristup kako bismo proširili i poboljšali igru. Rani pristup pruža sjajan način uključivanja igrača u razvojni proces i veselimo se suradnji sa zajednicom kako bismo zajedno napravili bolju igru''.

Koliko će otprilike dugo ova igra biti u ranom pristupu?

"Mogli bismo ostati u ranom pristupu oko godinu dana, ali to bi se moglo promijeniti ovisno o tome kako se dizajn razvija s povratnim informacijama igrača."

Kako se puna verzija planira razlikovati od verzije za rani pristup?

''Planirano je da puna verzija igre ima dodatni sadržaj na koji utječu povratne informacije zajednice tijekom ranog pristupa, međutim, struktura i glavne mehanike igre već su prisutne. Također planiramo provesti dodatno poliranje, balansiranje i ispravljanje grešaka tijekom razdoblja ranog pristupa''.

Kakvo je trenutačno stanje verzije za rani pristup?

''Verzija s ranim pristupom u potpunosti se može igrati i ima sav sadržaj i značajke opisane na stranici trgovine. To uključuje razrađenu gradnju srednjovjekovnog grada, upravljanje resursima i detaljno borbeno iskustvo''.

Hoće li se cijena igre razlikovati tijekom i nakon ranog pristupa?

"Mogli bismo povećati cijenu tijekom razdoblja ranog pristupa jer se dodaju dodatni sadržaji i značajke".

Kako planirate uključiti Zajednicu u svoj proces razvoja?

''Volimo uključiti zajednicu u razvoj i aktivni smo na našim forumima Discord i Steam. Želimo čuti sve prijedloge, izvješća o greškama i povratne informacije igrača kako bismo zajedno napravili bolju igru''.

Kopirati
Drag cursor here to close