60. po redu

Ludnica i ove godine u Čapljini: Pokladni dani bit će bolji nego ikada!

Očekuje se da će Maškarska Republika Trebižat i ove godine pružiti nezaboravan doživljaj svima koji se pridruže ovoj tradicionalnoj manifestaciji.
Lifestyle / Zabava | 29. 01. 2024. u 09:28 Z. D. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već 60 godina u Čapljini se održavaju najbolji Pokladni dani u regiji, a za sve je ''krivo'' HKUD ''Seljačka sloga'' Trebižat-Čapljina.

I ove godine ponosno su najavili organizaciju svoje šezdesete po redu pokladne manifestacije, koja će se, kako kažu, simbolično o značajno, ''održati i ove olimpijske 2024. godine''.

Ovaj dugovječni događaj, poznat kao ”Maškarska Republika Trebižat”, postao je nezaobilazan spektakl u Bosni i Hercegovini te regiji, okupljajući sve ljubitelje maškara i dobre zabave.

''Manifestacija će se odvijati prema pažljivo osmišljenom planu, koji uključuje različite aktivnosti tijekom nekoliko dana'', kažu za Bljesak.info organizatori.

Nedjelja, 4. veljače - Male maškare

Središte događanja povodom manifestacije Male maškare bit će Dom kulture Trebižat, gdje će male maškare razveseliti posjetitelje svojim kreativnim kostimima i šarmantnim izvedbama.

Uz to, simbolično će spaliti jedinicu (1) iz školskog dnevnika.

Nedjelja, 11. veljače - Velike maškare – ”Karneval fest – 2024.”

Glavni događaj, nazvan "Karneval fest – 2024.", održat će se na Trgu kralja Tomislava u Čapljini. Velike maškare će donijeti boju i radost ulicama, stvarajući nezaboravan doživljaj za sve prisutne.

Uslijedit će preuzimanje ključeva grada kao i čitanje dijela presude Marku Krnjevalu.

Utorak, 13. veljače - Završne maškare – Suđenje Marku Krnjevalu, maskenbal

Završne maškare će se održati u Domu kulture Trebižat, gdje će vrhunac biti suđenje Marku Krnjevalu, nakon čega slijedi i njegovo spaljivanje.

Uz to, bit će održan i bal pod maskama koji će zaokružiti ovu jubilarnu manifestaciju.

Iz Maškarske Republike poručuju s humorom i mudrošću: ''Ako u međuvremenu ostanete bez ega ili vas, ne svojom krivnjom, uzmu za žiranta ili vas zadesi poplava i pokoji štrajk, to nema nikakve veze s Maškarskom Republikom. Mi se isključivo bavimo ozbiljnim ljubavnim problemima. DODATNI SAVJET: Kupite cvijeće voljenoj ženi, ali ne zaboravite i na vlastitu – 14. veljače.''

Očekuje se da će Maškarska Republika Trebižat i ove godine pružiti nezaboravan doživljaj svima koji se pridruže ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close