Donosimo detalje

HPD Prenj 1933. organizira vikend-kamp za djecu na Blidinju

U planu su društvene igre, pravljenje snježnog skloništa (upoznavanje s bivakiranjem u zimskim uvjetima) te predavanja.
Lifestyle / Zabava | 13. 02. 2023. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsko planinarsko društvo Prenj 1933. u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Mostar organizira vikend-kamp za djecu.

Kamp će biti održan 25.-26.2.2023. godine na Blidinju.

''Kamp je namijenjen djeci uzrasta od 8-13 godina, a cilj će nam biti da se upoznamo sa zimskim planinarenjem i opremom te teorijskim i praktičnim planinarskim temama, prošetamo prelijepim snježnim krajolikom parka prirode Blidinje, uživamo u snježnim radostima, skuhamo koji ˝zimski˝ obrok i naravno međusobno se upoznamo i družimo'', navode organizatori.

Osim navedenog, u planu su društvene igre, pravljenje snježnog skloništa (upoznavanje s bivakiranjem u zimskim uvjetima) te predavanja.

Polazak je planiran u subotu u jutarnjim satima, noćenje je organizirano u planinarskoj kući ˝Munika˝ na Risovcu gdje su planirani obroci i ˝in-door˝ aktivnosti, dok je povratak u nedjelju u večernjim satima.

Cijena kampa iznosi 90 KM i u nju je uračunato stručno vođenje od strane licenciranih planinarskih vodiča i organizatora educiranih za rad s djecom, organizacija, prijevoz, noćenje, obroci i diplome.

Od opreme je potrebno: gojzerice ili čizme za snijeg, skijaško odijelo, rukavice, kapa, ruksak, vreća za spavanje (ukoliko dijete posjeduje).

Zbog ograničenih kapaciteta, predviđeni broj sudionika je 15. Obavezna je prijava na sljedećoj poveznici: PRIJAVA, a više informacija možete dobiti na broj 063/459-284 (Martina Zovko).

O ovoj ili sličnim aktivnostima za djecu se možete informirati i na Facebook stranici Mala planinarska škola HPD Prenj 1933. Mostar ili putem elektronske pošte: [email protected].

Odazivom na kamp, roditelji potvrđuju da dijete ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje u njemu, da prihvaća program Male planinarske škole i upute vodiča, navode organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close