Kaiser Cup

Franz Beckenbauer nakon infarkta oka skoro izgubio vid!

"Slaba prokrvljenost moga oka ispostavila se posljedicom očnog infarkta. Stoga sad desnim okom vidim vrlo slabo, gotovo nikako", kazao je Franz Beckenbauer.
Lifestyle / Zabava | 13. 07. 2019. u 07:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legenda njemačkog i svjetskog nogometa Franz Beckenbauer (73) otvorio je u petak Kaiser Cup, turnir u golfu koji se održava u bavarskom mjestu Bad Griesbach, a Kaiser Franz putem ove manifestacije želi prikupiti novac za svoju sportsku zakladu.

Iako je Beckenbauer prilikom svečanosti bio izuzetno dobro raspoložen i odavao sliku uspješnog čovjeka bez briga, slavni nogometaš i trener već godinama ima velike zdravstvene probleme.

U jednome trenutku svoga govora u povodu otvaranja turnira Kaiser Cup, on se osvrnuo upravo na svoje zdravlje.

"Već dugo imam problema sa zdravljem i to vam je poznato. U novije vrijeme boravio sam u jednoj specijalističkoj klinici jer imam probleme s očima. Slaba prokrvljenost moga oka ispostavila se posljedicom očnog infarkta. Stoga sad desnim okom vidim vrlo slabo, gotovo nikako", kazao je Franz Beckenbauer, piše Bild.

A onda se opet našalio i nastavio u veselome tonu, zamolivši goste da mu ne zamjere ako nekoga od njih ne prepozna zbog lošeg vida.

Infarkt oka predstavlja hitno stanje u medicini i ukoliko dođe do razvoja infarkta potrebna je žurna medicinska intervencija kako ne bi došlo do ozbiljnih posljedica – gubitka vida djelimice ili u potpunosti.

Infarkt oka ili anteriorna ishemijska optička neuropatija (AION) je stanje u kojem se protok krvi do prednjeg dijela vidnog živca ili blokira ili smanjuje, što izaziva djelomičan ili potpun gubitak vida. Ozbiljnost gubitka vida zavisi od stupnja i lokacije začepljenja i gubitka protoka krvi.

Beckenbauer je ranije imao probleme sa srcem, a 2016. i 2017. morao je biti podvrgnut operacijama. Zbog srca često boravi u bolnici i mora strogo paziti na životni režim. Ove godine na svome golfskom turniru neće ni igrati.

Kopirati
Drag cursor here to close