Dino Merlin

Evo koliko je glazbeni čarobnjak zaradio za četiri koncerta u zagrebačkoj Areni

Ulaznice za koncerte bile su rasprodane mjesecima unaprijed, a cijene u pretprodaji nisu bile nimalo niske.
Lifestyle / Zabava | 18. 12. 2023. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon manije za Aleksandrom Prijović došla je na red Dinomanija koja je deset dana vladala Zagrebom. Glazbeni čarobnjak Dino Merlin dva vikenda zaredom nastupio je u Areni Zagreb, na četiri rekordno rasprodana koncerta.

Na svakom od nastupa bilo je oko 22.000 fanova i time je Merlin u četiri noći okupio gotovo 90.000 vjernih obožavatelja.

Ulaznice rasprodane mjesecima unaprijed

Ulaznice za koncerte bile su rasprodane mjesecima unaprijed, a cijene u pretprodaji nisu bile nimalo niske.

Najjeftinija ulaznica bila je za parter, po cijeni od 35 eura a najskuplja i to u VIP loži prodavala se po cijeni od 130 eura.

Vrtoglava cifra

Merlin je s 22.000 prodanih ulaznica po večeri oborio rekord posjećenosti. Uzevši u obzir cijenu ulaznice za parter, koji je bio najpovoljnija kategorija s pogledom usmjerenim prema bini, i podatak da je na jednom koncertu bilo 22.000 ljudi, dolazi se do računice od 770.000 eura.

Toliko je novca, minimalno, hrvatska publika dala za svaki od koncerata sarajevskog umjetnika, a za sva četiri ukupno 3,080.000 eura, piše 24 sata.

Najveće oduševljenje publike izazvao je dolazak legendarnog Čolića na trećem koncertu, a publika se obradovala i Vesni Zmijanac, koja je s Merlinom na drugom koncertu otpjevala “Jorgovane”.

Kopirati
Drag cursor here to close