Oborio rekord

Čeh izdržao u planku preko 9 sati

Oborio je rekord Australca Daniela Scalija, koji je 2021. držao plank 9 sati, 30 minuta i 1 sekundu.
Lifestyle / Zabava | 07. 06. 2023. u 09:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muškarac iz Češke izveo je najduži plank ikad zabilježen i tako se upisao u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda. Josef Šalek, kojeg prijatelji zovu Joska, podvrgao se fizički iscrpljujućem izazovu 20. svibnja 2023. i držao plank 9 sati, 38 minuta i 47 sekundi.

Oborio je rekord Australca Daniela Scalija, koji je 2021. držao plank 9 sati, 30 minuta i 1 sekundu.

"Osjećao sam se mentalno spremnim, fizički ne. Moj najduži neprekinuti trening trajao je tri i pol sata. Ali znao sam da se ovdje radi više o mom načinu razmišljanja", rekao je Josef, prenosi Index.

Najkritičniji trenutak, kaže, bio je između sedmog i osmog sata. Šalek je počeo osjećati vrtoglavicu.

Inače, prije četiri godine imao je višak kilograma, pušio je i pio alkohol. Završio je i u zatvoru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Nekoliko mjeseci je bio iza rešetaka jer je krivo optužen za krađu identiteta.

"Tada sam, kako bih zadržao pozitivan način razmišljanja, počeo vježbati. S time sam nastavio i nakon što sam pušten na slobodu. Taj trenutak mi je promijenio život i doveo me do ove transformacije. Poručujem svima da, bez obzira na godine, mogu napraviti promjene zbog kojih će se osjećati sretnije, vitalnije i zdravije. To je poruka koju sam htio proširiti obaranjem rekorda", zaključio je Šalek.

Kopirati
Drag cursor here to close