''Babo'' voli Dubrovnik

Bojan Bogdanović se ''ponovio'' višemilijunskom nekretninom na Stradunu

Informaciju da je upravo NBA zvijezda kupila ove dvije navedene nekretnine, za portal Dulist.hr potvrdio je i vlasnik tvrtke Libertas Inženjering Goran Pikunić.
Lifestyle / Zabava | 12. 11. 2019. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je prije četiri godine kupio svoju prvu nekretninu u povijesnoj jezgri, hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović uložio je u još dvije nekretnine na dubrovačkom području. Riječ je, kako saznaje portal Dulist.hr, o renoviranoj kamenoj kući smještenoj na sredini Straduna veličine 270 kvadrata te kući u Lozici od stotinjak metara kvadratnih (dok se okućnica prostire na čak 265 kvadrata!).

Obje nekretnine oglašene su na stranici Libertas inženjeringa, tvrtke koja se bavi posredovanjem u prometu većinom visokovrijednih nekretnina. Ekskluzivna nekretnina na najljepšoj ulici ‘krije’ svoju cijenu, dok se za kuću u Lozici može vidjeti podatak kako je koštala 2 milijuna eura (14.873.357 kuna).

Informaciju da je upravo NBA zvijezda kupila ove dvije navedene nekretnine, za portal Dulist.hr potvrdio  je i vlasnik tvrtke Libertas Inženjering Goran Pikunić.

„Istina je – rekao je Pikunić, no više od toga  nije mogao otkriti. Niti točnu cijenu luksuzne vile na Stradunu, jedino da je višemilijunska.“

 Četiri etaže luksuza

Nova ekskluzivna nekretnina na centralnoj lokaciji na Stradunu u vlasništvu Bogdanovića prostire se na skoro 300 kvadrata i zaista izgleda impresivno. ‘Zadržala je brojne karakteristike gotičko-renesansnog te kasnije baroknog stila arhitekture, a koja u fokusu ima jednokrako stubište inkorporirano u prostor ulaznog predvorja u prizemlju i dvorane na katovima’, istaknuto je na stranici tvrtke za posredovanje nekretninama.

Riječ je o obnovljenoj kući s visokim stropovima i detaljima u kamenu, drvu, jonskim kapitelima na stupovima i talijanskim freskama. Ima tri spavaće sobe, isto toliko kupaonica, veliki dnevni boravak povezan s blagovaonicom i kuhinjom, radnu sobu te pomoćne prostorije. Sve se to proteže na ukupno četiri etaže – prizemlje, prvi i drugi kat te potkrovlje. ‘Dizajnerski namještaj, umjetnine te suvremeni kućanski uređaji osiguravaju sve preduvjete za luksuzan život’, naglašeno je.  A tu je i nezamjenjiv pogled na Stradun.

 Mir i tišina Lozice

Mostarac je uložio i u nekretninu izvan gradskih zidina, daleko od (skoro) cjelogodišnje vreve povijesne jezgre. Kamena kuća u Lozici koju je kupio, veličine je sto kvadrata, no pažnju privlači okućnica od 265 kvadrata. Po fotografijama je vidljivo kako se ne radi o takoluksuznoj nekretnini kao što je vila na Stradunu. Ali, kuća je u potpunom miru i tišini te ima privatnu plažu, osiguran parking za dva automobila, ali i vlastito pristanište za brod.

 ‘Babo’ voli Dubrovnik

Rođeni Mostarac dobiva lagano epitet ‘Malog iz grada’ navodi Dulist. ‘Babo’, kako ga inače zovu, ne skriva ljubav prema Dubrovniku još od djetinjstva kad ga je redovito posjećivao s roditeljima. Veći dio godišnjeg odmora Bogdanović provodi upravo u Dubrovniku, gdje trenira, odmara se i uživa u društvu djevojke.

U medijima uvijek ističe da je Dubrovnik za njega najljepši grad u kojem pronalazi mir. Kako je dubrovački portal napisao, 2015. je ispunio svoj san i kupio prvu nekretninu u samoj povijesnoj jezgri. Riječ je o kući na adresi Miha Pracata, a u kojoj je trenutno uređeno šest apartmana za iznajmljivanje.

Kopirati
Drag cursor here to close