Sve ih iste brige muče ...

Žene različitih nacionalnosti o sličnostima svakodnevnih životnih problema

Žene različitih nacionalnosti u Općini Prozor- Rama održale radionice "Suživota i pomirenja"
Lifestyle / Obitelj | 26. 07. 2023. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta "Ustani! Za veću socijalnu zaštitu" održan je niz od tri radionice s tematikom "Suživot i pomirenje" u Općini Prozor-Rama gdje su žene različitih nacionalnosti razgovarale o sličnostima svakodnevnih životnih problema kojima su izložene na tom području.

"Dobiti koje žene, posebno u manjim sredinama kao što je Prozor - Rama, imaju od ovakvih radionicu su višestruke. Dolazi do upoznavanja i zbližavanja žena, ostvaruje se postepena suradnja među njima koja će biti bolja za sve njih ali i generacije koje dolaze", priopćeno je iz Fondacije lokalne demokratije koja implementira ovaj projekt uz podršku AMICA e.V. Freiburg i Federalnog ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ)

Sudionice radionica su razmijenile iskustva o poljoprivredi, voćarstvu, sudjelovanju na sajmovima, dijelile su osobna iskustva o prikupljanju i čuvanju voća, procesu proizvodnje sokova te iskustva u prodaji svojih ručno rađenih proizvoda.

"Razgovor o temama koje ih povezuju je pokazao da su žene spremne da surađuju. Tijekom radionica sudionice su izrazile zadovoljstvo što su imale priliku da razgovaraju i razmijene iskustva koja su nazvale dragocjenima", navodi se u priopćenju.

Ovakve radionice su sudionice ocijenile pozitivnim i mogućim budućim modelom uspostavljanja uzajamne suradnje i na širem području ove općine ali i BiH.

U selu Here i Općini Prozor-Rama je u sklopu ovog projekta izgrađen i prostor "Safe space" gdje će se u budućnosti moći okupljati žene kako bi nastavile suradnju i zbližavanje te kako bi unaprijedile i svoje kućne proračune različitim zajedničkim aktivnostima.

Kopirati
Drag cursor here to close