Radionica u Mostaru

Vlaho: Ključna stvar je primjer roditelja i odnos koji grade s djecom

Posljednja radionica za roditelje, bake i djedove u okviru projekta „Sigurnost na društvenim mrežama“ realizirana je u ponedjeljak je u prostorijama SPESA u Mostaru.
Lifestyle / Obitelj | 30. 01. 2024. u 10:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početak radnog dijela tjedna u Mostaru obilježila je još jedna radionica u okviru projekta „Sigurnost na društvenim mrežama“. Prostorije Centra za djecu, mlade i obitelj SPES bile su rezervirane za drugu radionicu za roditelje, bake i djedove.

Radionicu je vodila Mirjana Vlaho, nekadašnja voditeljica SPESA i stručnjakinja s bogatim iskustvom.

Nakon prethodne radionice, kroz koju su se sudionici prisjetili svih bitnih vrijednosti i metoda koje čine kvalitetan odgoj, druga radionica je donijela niz praktičnih savjeta i uvid u preventivne mjere koje roditelji mogu primijeniti.

„Poučiti djecu zlatnom pravilu, ne čini drugom što ne želiš da tebi drugi čine, ključ je prevencije“, istaknula je Vlaho, nadodavši kako je taj model univerzalan te se pokazao korisnim i u prevenciji online nasilja.

Vlaho smatra kako je djeci u startu potrebno postaviti određene granice, u svakom segmentu života, a tako i u online svijetu. Također, istaknula je kako djeca najbolje uče iz primjera svojih roditelja te da su poticanje na sve veću samostalnost i pomoć u svakodnevnim kućanskim poslovima, izrazito korisni.

Foto: PR / Radionica u Mostaru

„Ključna stvar je primjer roditelja i odnos koji grade s djecom“, zaključila je Mirjana Vlaho na samom kraju susreta.

Implementacija projekta se nastavlja te je nakon niza održanih radionica za stručnjakinje, stručnjake i roditelje, vrijeme i za edukaciju adolescenata.

Veljača je tako rezervirana za dvije radionice za adolescente koji će, uz pomoć naših stručnjakinja i stručnjaka, naučiti kako prepoznati sve opasnosti u online svijetu, ali kako ih kroz proaktivno djelovanje mogu i izbjeći.

Projekt „Sigurnost na društvenim mrežama“ podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, kojeg financira Europska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) uz podršku Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close