SKB Mostar

U Mostaru edukacija o poremećajima hranjenja

Poremećaji hranjenja su sve češći problem koji se javlja u djetinjstvu, adolescenciji ili mlađoj odrasloj dobi.
Lifestyle / Obitelj | 05. 04. 2018. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilišna klinička bolnica Mostar i Centar zdravih navika organiziraju Edukaciju o poremećajima hranjenja koja će biti održana u petak, 6. travnja 2018. godine, na osmom katu glavnog medicinskog objekta Sveučilišne kliničke bolnice Mostar s početkom u 11.00 sati, priopćeno je.

Poremećaji hranjenja su sve češći problem koji se javlja u djetinjstvu, adolescenciji ili mlađoj odrasloj dobi. Sve veći broj mladih ljudi ima poteškoće u prihvaćanju svog tijela, odnosu s hranom i općenito sa samopoštovanjem.

Upravo zato je važno informirati se, reagirati na pojavu prvih simptoma, te poticati traženje pomoći. Cilj ove edukacije je pružiti oboljelima od poremećaja hranjenja adekvatnu skrb kroz edukaciju zdravstvenih radnika.

Važno je napomenuti kako u Bosni i Hercegovini, pa tako ni u gradu Mostaru, još uvijek ne postoji organizacija koja se bavi ovim problemom.

U Hrvatskoj je 2012. godine osnovano savjetovalište pod nazivom Centar za poremećaje hranjenja BEA. U sklopu tog savjetovališta, redovito se organiziraju i provode preventivni programi, educira javnost, te povezuju stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva s ciljem stvaranja kvalitetnog sustava prevencije i liječenja oboljelih od poremećaja hranjenja.

Na edukaciji u Mostaru predavanja će održati upravo stručnjaci iz hrvatskoga centra BEA: prof. dr. sc. Darko Marčinko, doc. dr. sc. Orjena Žaja, dr. Hrvoje Handl, doc. dr. sc. Ivan Begovac, mr. sc. Jelena Balabanić Mavrović i mag. nutr. Maja Žanko.

Kopirati
Drag cursor here to close