Za Maksima

Marko pretrčao pustinju i prikupio 60.000 eura za liječenje bolesnog dječaka

Lifestyle / Obitelj | 26. 12. 2023. u 10:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Privatna arhiva / Marko Nikolić

Nakon 27 dana borbe protiv nehumanih uvjeta, Vranjanac Marko Nikolić, uspio je pretrčati 1.420 kilometara kroz pustinju u Maroku i tako prikupiti 60.000 eura za liječenje malog Maksima iz Niša kojem je za terapiju još nedostaje oko 20.000 eura.

Jaki vjetrovi, sunce, pješčana oluja, hladne noći, spavanje u šatoru, buđenje svakog dana u pet ujutru, guranje kolica nekoliko dana, žuljevi i otok nisu omeli Nikolića da odustane na putu koji je zacrtao kako bi pomogao u prikupljanju novca za petogodišnjeg dječaka.

"Pobijedio sam na kraju. Pobijedio sam samog sebe. Uradili smo nešto veliko, uradili smo nešto što mnogi neće razumjeti u ovom bolesnom vremenu. Ujedinili smo još jednom cijeli Balkan, ujedinili smo sve dobre ljude", kaže Nikolić.

Ističe da je sakupljeno oko 60.000 eura za liječenje i to sve uz pomoć humanih ljudi, prenosi Srpska.info.

"Nadam se da smo poslali vrlo važnu poruku cijelom Balkanu. Nadam se da sam makar jednu mladu osobu inspirirao", naveo je Marko.

Inače, za liječenje Maksima Milenkoviću bilo je nužno prikupiti 80.000 eura za terapiju s obzirom na to da još ne može samostalno da drži glavu, sjedi, ne pomjera ruke i noge, ne govori, ne prati pogledom i hrani se putem PEG-a, pišu Južne vesti.

Kako bi primio gensku terapiju nužno je još 20.000 eura, a oni koji žele pomoći mogu sve informacije pronaći na stranice fondacije "Budi human".

Kopirati
Drag cursor here to close