I još uvijek su zajedno

Ljubavna priča koja nema granice - Biciklirao od Indije do Švedske da bude sa ljubavi svog života

Mahanandia se proslavio epskom vožnjom biciklom od New Delhija do Göteborga 1977., a sve u ime ljubavi.
Lifestyle / Obitelj | 08. 11. 2023. u 19:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas u vrijeme online upoznavanja i upoznavanja određenog tipa ljudi u određenom radijusu, ljubavna priča o mladom paru koji je prevladao udaljenost 'preko pola svijeta' dokaz je da ljubav zaista nema granice.

Pradyumna Kumar Mahanandia bio je mali, ali briljantan umjetnik u Indiji. Njegov je rad stigao čak i do Švedske gdje je živjela 19-godišnja studentica po imenu Charlotte. Godine 1975. vozila se 22 dana u kombiju kako bi vidjela njegova umjetnička djela i natjerala ga da nacrta njezin portret. Dok je crtao bio je opsjednut njezinom ljepotom i njih dvoje su se zaljubili. Ubrzo su se vjenčali, ali Charlotte se morala vratiti natrag u Švedsku i Pradyumna nije mogao poći s njom.

No nije više mogao čekati i 1977. godine ovaj Indijac je odlučio prodati svu imovinu koju je imao, kupio je bicikl, te je vozio od Indije do Švedske kako bi se ponovno susreo sa ženom svog života.

Ovo nevjerojatno putovanje provelo ga je kroz osam različitih zemalja i trajalo je ukupno četiri mjeseca i tri tjedna.

Vjerovali ili ne, Mahanandia je i danas u sretnom braku s odabranicom Charlotte i žive u Švedskoj.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by PK Mahanandia (@pkmahanandia)

Priča je postala viralna ove godine kada ju je podijelo jedan korisnik Instagrama.

Čovjek koji stoji iza ovog izvanrednog putovanja postao poznata osoba u Švedskoj, ne samo zbog svog epohalnog ljubavnog podviga, već i zbog umjetnosti koju stvara.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @mignonettetakespictures

Našao se i u ulozi savjetnika za umjetnost i kulturu švedske vlade. Njegovi su radovi izlagani u velikim svjetskim gradovima, a pojedini su čak zaslužili mjesto na prestižnim UNICEF-ovim čestitkama.

Dana 4. siječnja 2012. primio je počasni doktorat (Degree of Honoris Causa) na Utkal University of Culture (UUC) u Bhubaneshwaru, Odisha, u znak priznanja za njegova izvanredna postignuća. Osim toga, Vlada Odishe ga je imenovala kulturnim veleposlanikom u Švedskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close