Skrb o starijima

Akcijom ''Jedan učenik – jedna voćka'' obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Organizatori akcije ''Jedan učenik – jedna voćka'' nesebično pomažu starije i nemoćne osobe.
Lifestyle / Obitelj | 01. 10. 2017. u 14:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se 1. listopada. Tim povodom, učenici Osnovne škole Ilije Jakovljevića Mostar i aktivisti Udruge Svjetionik ogranizirali su humanitarnu akciju ''Jedan učenik – jedna voćka''.

U Mostaru obilježen obilježen Međunarodni dan starijih osoba - Akcijom
U Mostaru obilježen obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Organizirali su posjete Domu za stare i nemoćne osobe Miran san, Centru za stara i iznemogla lica Mostar te ulične akcije i podjele voća čime su obilježili ovaj dan.

''Da ima pojedinaca koji nesebično pomažu starije i nemoćne osobe, dokaz je i podatak da je ova akcija već postala tradicionalna i naša škola posljednje tri godine posjećuje ove institucije, njihove štićenike i organizira humanitarne akcije'', ističu organizatori ove akcije.

Kažu kako skrb o starijima nije samo obveza njihovih obitelji, već cjelokupnog društva.

''Kultura jedne zajednice mjeri se prema njenom odnosu prema svojim najstarijim i najranjivijim članovima. Ni jedna osoba starije životne dobi ne smije imati osjećaj izoliranosti i marginaliziranosti, a posebno se moramo založiti za osobe starije dobi kada se one nalaze u teškim ekonomskim i socijalnim životnim uvjetima'', rekla je Andrea Jevrić, pedagoginja Osnovne škole Ilije Jakovljevića

''Budimo dobri, blagi i strpljivi prema starijima u svom okruženju. Budimo im podrška u svakom trenutku i dočekujmo ih osmijehom ohrabrenja, priopćeno je iz organizacije'', poručili su.

U Mostaru obilježen obilježen Međunarodni dan starijih osoba - Akcijom
Učenici Osnovne škole Ilije Jakovljevića Mostar i aktivisti Udruge Svjetionik
Kopirati
Drag cursor here to close