Rak dojke

Poznat uzrok smrti slavne manekenke Tatjane Patitz

Proglašena je svojedobno najljepšom na svijetu, a osim titule najboljeg supermodela dobila je titulu i najmisterioznijeg modela nakon što se povukla iz javnosti.
Lifestyle / Moda | 12. 01. 2023. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U 57. godini života preminula je Tatjana Patitz, supermodel koja je bila članica slavne petorke s Naomi Campbell, Cindy Crawford, Lindom Evangelistom i Christy Turlington.

Proglašena je svojedobno najljepšom na svijetu, a osim titule najboljeg supermodela dobila je titulu i najmisterioznijeg modela nakon što se povukla iz javnosti.

Tatjana je preminula nakon borbe s rakom dojke, u srijedu ujutro u Santi Barbari, potvrdio je njezin agent.

Video: 1988 Levis commercial with Bruce Hulse & Tatjana Patitz

Nakon što je postala svjesna svojeg oboljenja, odlučila se posvetiti obiteljskom životu, a prezirala je dane svoje najveće slave. To je i potvrdila odluka kad nije htjela sudjelovati u dokumentarnom filmu o slavi i uspjehu supermodela, a ostatak 'slavne petorke' to je tad učinio.

Rođena je u Njemačkoj, a odrasla u Švedskoj te se sa 17 godina počela baviti manekenstvom. Pojavila se na više od 200 naslovnica najprestižnijih časopisa.

Pojavila se i u glazbenom videospotu Georgea Michaela u pjesmi 'Freedom', a surađivala s najvećim imenima modne scene poput Vivienne Westwood, Karla Lagerfelda, Valentina, Chanela, Versacea i drugih.

Video: George Michael - Freedom! ’90 (Official Video)

Tatjanu su svi obožavali zbog njezinog neuobičajeno savršenog oblika lica i prodornog pogleda pa je često bila zaštitno lice mnogih kampanja najvećih modnih brendova.

O privatnom životu je poznata činjenica da je od 2003. do 2009. godine bila u braku s poduzetnikom Jasonom Johnsonom. Sin joj se zove Jonah te nosi njezino prezime.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Tatjana Patitz (@tatjanapatitz)

Kopirati
Drag cursor here to close