"Na nama je da rušimo predrasude"

Hercegovačke ljepotice: Modeli nisu samo isprazne lutke

Obje djevojke ubrzo očekuje i novi izazov, točnije državno natjecanje na kojemu će se boriti za titulu Fotomodela BiH.
Lifestyle / Moda | 22. 02. 2023. u 13:55 J.P. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarka Leonarda Tomić i Ljubušanka Nika Nižić prije samo nekoliko dana okitile su se prestižnim titulama na izboru za Fotomodela Federacije Bosne i Hercegovine. Naime, Leonarda je odnijela titulu Fotomodela FBiH, a Nika nagradu Fotomodela publike.

Kako su kazale za Bljesak.info dojmovi se još uvijek sliježu, no izrazito su sretne i ponosne na svoj uspjeh.

Životni san 

"Osvojila sam titulu prvo za Hercegovačko-neretvansku županiju, a sada i na federalnom izboru. Presretna sam, naravno. Pobjedu sam priželjkivala, ali ne i očekivala jer su sve djevojke bile zaista prelijepe", kazala je za Bljesak.info 16-godišnja Mostarka Leonarda Tomić.

Foto: Privatna arhiva / Leonarda Tomić

Titula joj je, kaže, dodatni vjetar u leđa jer joj je modeling životni san te se "vidi u tim vodama".

Slično razmišlja i njezina kolegica Nika Nižić koja se modelingom i manekenstvom bavi još od malih nogu. Naime, pohađala je školu manekenstva i lijepog ponašanja OZZ Mostar te još jako mala djevojčica nosila nekoliko revija za dječje brendove.

"Već tada sam osjetila posebnu privlačnost prema modnim pistama i svjetlima reflektora", istaknula je Ljubušanka te nastavila:

"Svaka djevojka koja se prijavila na bilo koji nivo natjecanja je pobjednica. Pobijedila je samu sebe i izašla iz svijeta anonimnih djevojaka iz susjedstva. Priželjkivala sam pobjedu, kao i svaka djevojka, ali me iznenadio veliki broj lajkova i glasova publike".

Foto: Privatna arhiva / Nika Nižić

Podijeljena mišljenja 

Djevojke su složne kako im je podrška obitelji i prijatelja najznačajnija, no ne bježe od činjenice kako društvo još uvijek ima određene predrasude kada su modeling i manekenstvo u pitanju.

"Reakcije okoline bile su podijeljene. Moja obitelj, rodbina i prijatelji su me podržavali od prvoga dana i davali mi vjetar u leđa. Dok su me pojedini vršnjaci ismijavali i izrugivali se. No, to me nije pokolebalo već mi je dalo dodatni motiv da pokažem da manekenke i modeli nisu samo isprazne lutke već mladi ljudi koji imaju ispunjene živote, obitelji, pohađaju školu...", naglasila je Nika te pojasnila kako je na njoj, ali i ostalim djevojkama i dečkima iz svijeta modelinga da ruše predrasude.

Obje djevojke ubrzo očekuje i novi izazov, točnije državno natjecanje na kojemu će se boriti za titulu Fotomodela BiH.

Prilika 

"Pripremit ćemo se jer ipak se tu moramo predstaviti u najboljem svijetlu. Potrudit ću se i maksimalno posvetiti sebi te dati svoj maksimum", kazala je Leonarda.

Velike nade ima i Nika koja naglašava kako je "svako natjecanje priča za sebe te zahtjeva posebne pripreme".

Foto: Privatna arhiva / Nika Nižić

"Što je više rangirano natjecanje to su pripreme izazovnije, ali to je ono što me i pokreće. Želim, prije svega sebi, dokazati da ja to mogu i dati svoj maksimum prilikom svakog izlaska na pistu. Nije lako, ali ako se nešto zaista voli, onda i na izazove gledamo drugim očima i sve to ide nekako lakše", navela je za Bljesak.info.

Koliko je odricanja i želje satkano u ono što javnost vidi kao 'nekoliko minuta hoda na pisti' ili poziranje ispred kamere znaju samo oni koji su se okušali u tom poslu. Ne sumnjamo kako će državno natjecanje biti samo stepenica u blistavim karijerama koje očekuju ove hrabre i uporne djevojke.

Kopirati
Drag cursor here to close