Uz zakusku i koji zabacaj

Ribolovna sezona otvorena - opuštanje od gradske gužve

Na Murvicama južno od Mostara, četvorica ribara Zlaja, Garo, Želja i Ada tradicionalno proslavljaju otvorenje sezone
Lifestyle / Životinje | 01. 04. 2021. u 12:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošle godine pandemija je poremetila planove ribolovaca te je kasnila ribolovačka sezona.

Ove godine otvaranje ribarake sezone krenulo je tradicionalno 1. travnja. Na Murvicama južno od Mostara, četvorica ribara Zlaja, Garo, Želja i Ada tradicionalno proslavljaju otvorenje sezone, uz roštilj, vino i pokoji zabačaj štapom ne bi li prevarili mudru pastrmku.

Foto: Bljesak.info / Otvaranje ribolovne sezone

Svoje mjestašce na Neretvi koje su nazvali "caffe bar Zipa Šumar" sređivali su proteklih mjeseci kako bi ribolovnu sezonu proveli što ugodnije. Za njih ribolov predstavlja opuštanje i bijeg iz gradske gužve.

Foto: Bljesak.info / "Caffe bar Zipa Šumar"

Inače, na rijekama i jezerima kojima gazduje Sportsko ribolovno društvo “Neretva 1933” Mostar ovogodišnja sezona ribolova službeno počela je danas 1. travnja.

Iz USR “Neretva 1933” apeliraju na sportske ribolovce da se odgovorno ponašaju prema prirodi i da u narednom periodu obnove ribolovne dozvole ukoliko to do sada nisu učinili.

Iz ovog društva podsjećaju da su u protekloj godini jezera Grabovica i Salakovac poribljeni sa 9.000 komada dužičaste pastrmke i sa 9.500 komada šarana, dok je u Mostarsko jezero ubačeno 5.000 komada dužičaste pastrmke i 5.000 komada šarana.

Foto: Bljesak.info / Otvaranje ribolovne sezone

Izvršeno je i poribljavanje rijeke Neretve, Bune i Radobolje sa 22.200 mekousne pastrmke. Također je u prethodnoj godini udruženje napravilo osam ribarskih nadstrešnica, te izvršilo ponovno obilježavanje ribolovnog područja u skladu sa revizijom ribolovne osnove i zabranama koje su propisane.

Iz USR “Neretva 1933” napominju da imaju dobro organiziranu ribočuvarsku službu organiziranu od ribočuvara i ribočuvara volontera, te jasno daju do znanja ribokradicama da neće odustati od zaštite voda kojima gazduju, ribljeg fonda i životne sredine.

Kopirati
Drag cursor here to close