Savršen su ručak

Ukusni špageti za kad imate samo malo vremena

U ovom receptu, aromatični poriluk susreće se sa začinjenom gorgonzolom i kremastim mascarponeom kako bi se stvorio prekrasan umak koji se može napraviti u samo 20 minuta.
Lifestyle / Hrana | 13. 03. 2024. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poriluk je jako podcijenjeno povrće. Prerijetko ga jedemo u svakodnevnom životu, ali je ukusan, zdrav i brz za pripremu. Ovo povrće je posebno dobro u kombinaciji s kremastim juhama ili umacima, što dokazuje omiljeno varivo od poriluka. Ali ova je kombinacija nepobjediva.

Sastojci (za 2 velike porcije):

1 štapić poriluka

100 g gorgonzole

2 žlice maslinovog ulja

Sol

250 g špageta (ili druge tjestenine)

100 g mascarponea

50 g parmezana

Muškatni oraščić, papar

Priprema:

Zakuhajte veću količinu vode. U međuvremenu poriluk narežite na sitne kolutiće i potom operite. Gorgonzolu narežite na kockice i ostavite sa strane. U tavi zagrijte maslinovo ulje i na srednjoj vatri pirjajte malo posoljeni poriluk oko 10 minuta. Vodu obilno posolite i u njoj skuhajte tjesteninu.

Poriluku u tavi dodajte mascarpone i gorgonzolu. Naribajte parmezan i malo muškatnog oraščića. Ocijedite tjesteninu i skupite vodu. Sada prelijte umak od sira s malo vode za tjesteninu dok ne dobijete kremasti umak. Posolite i popaprite. Umak poslužite s tjesteninom i još malo parmezana.

Kopirati
Drag cursor here to close