Nepremašeni klasik

Trik za najfinije pohane tikvice

Okus cijelog jela poboljšat ćete ako i u smjesu za paniranje dodate i nešto naribanog parmezana.
Lifestyle / Hrana | 22. 07. 2023. u 14:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tikvice su jedna od najpopularnijih ljetnih namirnica. Ovo fleksibilno povrće može se pirjati, peći i pržiti. Od njega se rade niskokalorične alternative za tjesteninu, ukusni popečci i složenci. Tikvice se mogu staviti čak i u smoothieje i različite pekarske proizvode.

Tikvice su najfinije kada se dobro ispohaju. Savršeno pohana tikvica je hrskava izvana i mekana iznutra. I ima mnogo okusa. Iako ju nije teško pripremiti u vlastitom domu, mnogi je zaboravljaju odgovarajuće začiniti, prenosi Punkufer

Želite li uživati u odličnom okusu pohanih tikvica začinite krušne mrvice i/ili brašno s kojima ćete je panirati. U suhe sastojke obavezno dodajte soli, a po želji i papra, dimljenu crvenu papriku u prahu, češnjak u prahu i slično.

Ako ste ljubitelj ljute hrane u krušne mrvice možete dodati nešto čilija u prahu ili kajenskog papra. Okus cijelog jela poboljšat ćete ako i u smjesu za paniranje dodate i nešto naribanog parmezana.

Kako ispeći hrskave pohane tikvice?

U tavi na štednjaku

Zagrijte ulje u tavi ili loncu, pa u njega ubacite panirane kriške tikvica. Pecite tikvice sa svake strane oko dvije do tri minute dok omotač ne postane zlatnožut i hrskav. Izvadite tikvice iz ulja i stavite na papir za upijanje masnoće prije posluživanja.

U fritezi na vrući zrak

Friteza na vrući zrak sjajan je način da ispečete hrskavu hranu bez mnogo dodanog ulja. Panirane tikvice stavite u jednom sloju u fritezu na vrući zrak na 200 Celzijevih stupnjeva i pecite ih 6 do 8 minuta dok ne postanu hrskave. Ovisno o tome kakav model friteze imate, možda ćete tikvice morati okrenuti na drugu stranu na pola pečenja.

U pećnici

Tikvice možete ispeći i u pećnici bez imalo ulja, no imajte na umu da ova varijanta možda neće biti onako sočna kao iz tave. Posložite panirane kriške tikvica u jednom sloju na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje, pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20-ak minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close