Profa23

Trijumf chefa Mateja Šuška Profe na 4. izdanju Street Food Festa u Širokom Brijegu

Lifestyle / Hrana | 24. 07. 2023. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Širokobriješki chef Matej Šušak Profa apsolutni je pobjednik 4. izdanja Street Food Festa koji se od 21. do 23. srpnja održavao na festivalskom trgu Parka Sajmište u Širokom Brijegu.

Chef Profa je osvojio nagradu Chef’s choice te prvu nagradu publike. U izuzetno jakoj i nikad boljoj konkurenciji od 12 izlagača, chefovi su se međusobno ocijenjivali te je najbolje ocjene dobio mladi širokobriješki chef.

Foto: Denis Kapetanović/ Bljesak.info  / Profa23

Drugo mjesto po izboru publike osvojila je Reshetka Internation – Đurina hiža iz Varaždinskih toplica dok je treće mjesto pripalo kućici Junk by chef Severin. Nagrade im je uručio legendarni chef Stevo Karapandža.

Širokobriješki chef Profa u protekla tri dana Festivala oduševio je posjetitelje azijskim jelima, a mi smo posebno izdvojili korejski sendvič. Piletina aromatizirana i karamelizirana u korejskom umaku fantastično se sljubljuje s coleslaw salatom u pivskom pecivu.

"Bilo je sve odlično. Nisam ovo očekivao jer ne dolazim na Festival s ciljem da osvojim nagrade, tu sam najviše zbog ekipe i druženja, pogotov radi Kodiaka i Reshetke jer smo tu od prve godine i s njima sam u vrhunskim odnosima.

Definitivno je ovo najbolji street food festival u regiji – od organizacije do izlagača. Bio sam na nekoliko festivala, ali ovaj u Širokom Brijegu je stvarno vrh vrhova", izjavio je za portal Jabuka.tv pobjednik Street Food Festa chef Matej Šušak "Profa".

Glazbeni dio večeri otvorilo je rock sastav The Splitters, a 4. izdanje Street Food Festivala u Širokom Brijegu zaključeno je koncertom Silentea. U sklopu treće večeri Festivala posjetitelji su mogli pogledati i izložbu radova s likovne kolonije Galerije Vrba.

Kopirati
Drag cursor here to close