Brzo i uskusno

Tjestenina s kozicama - odličan ručak ili večera

Ovaj je odličan ručak gotov za samo 15 minuta...
Lifestyle / Hrana | 15. 04. 2022. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za brza i fina rješenja tu je uvijek tjestenina. Danas vam donosim jednu jako ukusnu varijantu s kozicama i tek nekoliko začina, piše missgastro. Za ovakav ručak vam treba svega petnaestak minuta stoga nemojmo gubiti vrijeme na priču, već se bacimo na posao!

Potrebni sastojci:

250 grama repova kozica

300 grama špageta

4 češnja češnjaka

vezica peršina

ribani parmezan

2-3 žlice slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje

sol,

papar

maslinovo ulje

Priprema:

Sitno narežite češnjak i peršin. Sir naribajte. Zakuhajte vodu i skuhajte tjesteninu.

Kuhajte tjesteninu minutu kraće nego što je to inače potrebno kako bi mogli dovršiti kuhanje špageta skupa s kozicama. Nemojte proliti vodu u kojoj se tjestenina kuhala jer će vam trebati kasnije za dobivanje umaka.

Dok se tjestenina kuha, dobro zagrijte tavu. Popržite kozice na maslinovom ulju.  Kad promijene boju iz sive u narančastu, gotove su. Nemojte ih prekuhati jer će biti žilave.

Ukupno je za kuhanje većih kozica dovoljno svega 7-8 minuta. Ako koristite sitnije kozice, potrebno je svega par minuta.

Nakon otprilike 5 minuta kuhanja kozica, dodajte češnjak i dvije trećine peršina. Kratko kuhajte i dodajte tjesteninu.  Sve dobro izmiješajte i dodajte vrhnje, ribani parmezan, sol i papar.

Pustite još minutu, dvije da se sve poveže. Stalno miješajte. Dodavajte po potrebi vodu u kojoj se kuhala tjestenina. Maknite s vatre i poslužite.

 Dodajte po želji još parmezana, sjeckanog peršina i maslinovog ulja. Dobar tek!

Kopirati
Drag cursor here to close