Gotova u trenu

Mediteranska tjestenina s kozicama

Uživaj u mediteranskoj harmoniji kozica, bijelog vina, češnjaka i maslinovog ulja
Lifestyle / Hrana | 15. 07. 2021. u 20:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obožavamo morske specijalitete, pogotovo tijekom ljetnih mjeseci. Kombinacija tjestenine i domaćih kozica oduševit će svako nepce, a još kada tomu dodamo čašu bijelog vina, užitku nema kraja.

Ova delicija je idealna za pripremu tijekom najtoplijih dana jer ne zahtijeva puno vremena provedenog pored štednjaka, a nudi cijelu paletu mediteranskih okusa. Ako nemaš domaće kozice, možeš ih zamijeniti dagnjama ili sličnim morskim plodovima te dobiti jednako ukusnu mediteransku tjesteninu, piše  missgastro.

Sastojci:

250 g očišćenih kozica

400 g tjestenine po izboru

3 češnja češnjaka

100 ml bijelog vina

2 žlice maslinovog ulja

1 vezica peršina

Postupak:

Najprije skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju tako da bude al dente.

Za to vrijeme na tavi zagrij maslinovo ulje i peci kozice, ne više od 3 minute. Kozice makni iz tave, dodaj sitno nasjeckani češnjak i peci dok ne omekša.

Zatim u tavu dodaj bijelo vino i sve skupa kuhaj nekoliko minuta na visokoj temperaturi dok se vino ne reducira do polovice.

U reducirani umak dodaj kuhanu tjesteninu i pola šalice vode u kojoj se kuhala. Sve dobro promiješaj i kuhaj još minutu do dvije.

Kada je tjestenina gotova dodaj pečene kozice i nasjeckani peršin te sve dobro promiješaj. Tjesteninu posluži uz čašu vina i uživaj u okusu Mediterana!

Kopirati
Drag cursor here to close