Samo zdravo

Savjeti za ljetni detox

Pod ljetnim detoxom se misli na prilagođavanje redukciju prehrane, kako bi se vi sami osjećali lakše, bili energičniji i ne bi zadržavali višak vode.
Lifestyle / Hrana | 21. 07. 2019. u 14:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako bi što lakše podnio vruće ljetne dane organizmu je potrebna adekvatna priprema. Malaksalost, znojenje i oticanje su samo neke od neželjenih pojava za vrijeme ljetnih dana, a kako bi regenerirali organizam važno fa je hidratizirati, laganije se hraniti i odraditi lagani detox kako bi se oslobodili toksina.

Pod ljetnim detoxom se misli na prilagođavanje redukciju prehrane, kako bi se vi sami osjećali lakše, bili energičniji i ne bi zadržavali višak vode, piše ŽenskiSvijet.

Za vrijeme detoxa je važno da se prehrana bazira na povrću, posebice sezonskom, pa se tako savjetuje da povrće bude osnova vašeg doručka, ručka i večere. Nikako nemojte pržiti hranu i jedite što više kuhane hrane koja manje opterećuje želudac.

Što se voća tiče vrlo je važno u organizam unositi vitamin C i tako obogatiti užinu limunadom ili narančom. Osim citrusnog voća preporučuje se i bobičasto voće koje je odličan antioksidans te vašem organizmu daje dodatnu dozu energije.

Kako bi detox bio što učinkovitiji savjetuje se da svakodnevno pijete vodu s dodatkom svježeg limuna ili krastavca, a takav napitak će vam očistiti organizam od toksina, pružiti neophodnu hidrataciju i spasiti vas za vrijeme toplih ljetnih dana.

Ovakva vrsta detoxa ne zahtijeva odricanja, samo blage promjene u načinu prehrane koja će vašem organizmu olakšati podnošenje visokih temperatura. Ako želite izbjeći oticanje i malaksalost savjetuje se tjelovježba koja će vam pružiti dodatnu izdržljivost i energiju.

Kopirati
Drag cursor here to close