U slast

Rashladi se - ideje za ljetni smoothie

Imaj na umu da su količine u nastavku prilagođene za jedno serviranje
Lifestyle / Hrana | 24. 07. 2021. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Smoothie teško može dosaditi, budući da ga uvijek možeš prilagoditi sezoni i dostupnim namirnicama. Ljeti osobito, kada su nadohvat ruke lubenice, bobičasto voće, ali i veći raspon tropskog voća. Upravo su navedeni sastojci baza za tri sezonska smoothieja koja predlaže portal Gastro.

 Imaj na umu da su količine u nastavku prilagođene za jedno serviranje pa, ako smoothie planiraš podijeliti, udvostruči sastojke. U slast!

SMOOTHIE S LUBENICOM

Sastojci:
150 g lubenice
1 mala banana
100 ml soka od jabuke

Priprema: Lubenicu nareži na kocke, očisti od koštica pa izvaži 150 g. U blender ubaci lubenicu, bananu narezanu na kolutiće i hladni sok od jabuke. Izblendaj u glatku smjesu i posluži odmah.

SMOOTHIE S TREŠNJAMA

Sastojci:
150 g trešanja
75 ml hladnog jogurta
1 mala banana

Priprema: Svježe trešnje očisti i prepolovi pa ubaci u blender s ostalim sastojcima. Po želji dodaj pola žličice ekstrakta vanilije. Ako smoothie trebaš dodatni zasladiti, upotrijebi med. Izblendaj u glatku smjesu i posluži odmah. Možeš dodati i nekoliko kockica leda.

TROPSKI SMOOTHIE

Sastojci:
1 kivi 1/2 manga
250 ml soka od ananasa
1 mala banana

Priprema: Voće oguli i nareži na kockice, odnosno kolutove. Ubaci u blender s hladnim sokom od ananasa pa izblendaj u glatku smjesu. Posluži odmah, uz nekoliko kockica leda.

 

Kopirati
Drag cursor here to close