Za ove tople dane

Punjene zapečene paprike, ali malo drugačije nego obične

Sezona je paprika, a rado bismo i nešto bez mesa. Stoga vam donosimo super jednostavan recept za zapečene paprike sa sirom.
Lifestyle / Hrana | 03. 06. 2022. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Topliji dani donose mnogo šarenog povrća i voća, no isto tako sve manje vremena želimo provesti uz štednjak. Sezona je paprika, a rado bismo i nešto bez mesa. Stoga vam donosimo super jednostavan recept za zapečene paprike sa sirom, ne može bolje ni ukusnije za ove tople dane.

Osim što je jako ukusan i bogat sezonskim namirnicama, brzo se sprema. Uz dodatak meksičkih začina postat će prava fiesta u ustima.

Sastojci:

3 paprike (mix u 3 boje) 

3 žlice maslinovog ulja

1 konzerva crvenog graha

1 šalica riže kratkog zrna

1 konzerva kukuruza 2 glavice luka

1 konzerva pelata

100 sira 

1 zelena čili papričica

2 žlice meksičke mješavine začina

1 avokado

1 limeta

Papar

sol

Priprema:

Nasjeckaj luk u sjeckalici. Na tavu stavi maslinovo ulje, nasjeckan luk i pirjaj par minuta. Dodaj rižu, pelate, meksičku mješavinu začina, kukuruz, grah, sol i papar po želji. Kuhaj 20-ak minuta povremeno miješajući.

Za to vrijeme paprike operi, očisti sredinu i prereži na pola.

U posudu za pečenje stavi polovice paprike i napuni ih prethodno pripremljenom smjesom. Posipaj veganskim sirom po želji. Stavi peći u Gorenje pećnicu na program 16 na 20-ak minuta.

Za to vrijeme napravi kremu od avokada tako da očišćeni avokado staviš u sjeckalicu, dodaš sok od limete, sol i papar po želji.

Izmiksaj dok ne dobiješ svilenkastu kremu od avokada. Kada su paprike pečene, posipaj ih nasjeckanom čili papričicom. Serviraj tako da na tanjur prvo staviš kremu od avokada i na nju pečene paprike.

Kopirati
Drag cursor here to close