Morate ga probati!

Ovaj domaći recept za poboljšanje krvne slike čini čuda

Problemi s krvnom slikom nisu nimalo naivni, te bi svaka osoba koja pati od anemije trebala uraditi nešto po tom pitanju.
Lifestyle / Hrana | 11. 01. 2024. u 10:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Razumijemo da ovom problemu može doprinijeti ubrzani tempo života i nekvalitetni obroci, no ako primijetite da ne funkcionirate kao prije, morate mijenjati vaše navike.

Osim toga, vaše stanje možete popraviti s domaćim receptom za poboljšanje krvne slike u koga se mnogu kunu. Osim što je jako zdrav i moćan, sasvim je prirodan i lako ga je napraviti.

Sastojci:

  • 200 ml meda
  • 200 grama grožđica
  • 200 grama jezgri oraha
  • 200 ml soka od cikle
  • 200 ml soka od mrkve
  • 2 limuna

Priprema:

  • U blenderu pomiješajte jezgre oraha dok ne dobijete finu smjesu.
  • Dodajte grožđice, sok od mrkve, sok od cikle te iscijeđen sok od dva limuna.
  • Dodajte med i ponovno promiješajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smjesu.

Konzumacija:

Ovaj moćni prirodni pripravak trebate konzumirati svako jutro na tašte. Dovoljna će vam biti jedna žlica koja će doprinijeti povećanju energije te poboljšanju krvne slike. 

Kombinacija ovih sastojaka je prava vitaminska bomba, a u nastavku ćemo objasniti važnost svakog od njih. 

Med

Med je jedan od najzdravijih prirodnih lijekova te ga možete koristiti za razna stanja. Osim što je ukusan, bogat je antioksidansima i mineralima koji pozitivno utječu na vaše zdravlje. 

Ako možete, koristite domaći med za pripremu ovog recepta jer će rezultat biti mnogo bolji. 

Grožđice 

Grožđice su bogate željezom te su odličan dodatak za poboljšanje krvne slike. Zajedno s medom, čine recept slatkim i ukusnim te ga je lako konzumirati. 

Jezgra oraha

Orasi su puni masnih kiselina, minerala i vitamine te su idealan dodatak za bilo koji kućni pripravak za poboljšanje zdravstvenog stanja.

Omega 3-masne kiseline koje možete naći u orasima odlično utječu na zdravlje srca i krvnih žila. Minerali poput magnezija pomažu kod pravilnog rada živčanog sustava te pozitivno utječu na zdravlje koštanog tkiva. 

Sok od mrkve i cikle

Mrkva i cikla su pune vitamina, minerala i antioksidanasa a u kombinaciji čine vitaminsku bombu koja zaista čini čuda.

Beta-karoten u mrkvi pridonosi zdravoj koži, dok cikla podržava detoksikaciju organizma. S ostatkom sastojaka, ne trebate sumnjati da vam ovaj domaći pripravak neće pomoći kod problema s anemijom. 

Limun 

Sigurno znate da je limun jedan od najvećih izvora vitamina C koji je ključan za jačanje imunološkog sustava. S obzirom na tolike količine vitamina C, lako je zaključiti da limun potiče razgradnju željeza iz hrane. 

Za kraj 

Ako imate problema s krvnom slikom, savjetujemo vam da probate ovaj domaći recept. Nakon nekog vremena ćete sigurno primijetiti pozitivne promjene, te ćete se osjećati bolje. Vaše tijelo će vam biti zahvalno na podršci koju mu pružate, dok vi možete nastaviti uživati u preukusnim gutljajima zdravlja. 

Kopirati
Drag cursor here to close