Ova navika u ishrani pomaže u gubitku kilograma i masnih naslaga sa struka

Postoji određeno vrijeme između toga da hrana dospije u vaša usta i stigne do donjeg gastrointestinalnog trakta, gdje se nalaze vaši receptori za hormone sitosti.
Lifestyle / Hrana | 10. 01. 2024. u 16:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Blagdanska sezona je gotova pa sve više ljudi pokušava pronaći načine da se što prije vrate u formu. Ako ste među njima, razmislite o uvođenju jedne jednostavne navike koju preporučuju stručnjaci.

Većina će stati na vagu kako bi utvrdila koliko su kilograma dobili, ali liječnici i nutricionisti savjetuju da se radije fokusirate na svoj struk kako biste procijenili višak masti.

Sve više dokaza potvrđuje povezanost između opsega struka i rizika od ozbiljnih stanja koja se mogu spriječiti, uključujući bolesti srca, dijabetes tipa 2 i moždani udar.

No, prema profesorici znanosti o prehrani na King's Collegeu u Londonu Sarah Berry, postoje neki brzi i jednostavni načini uz pomoć kojih možemo smanjiti svoj struk.

Naime, Berry navodi da bismo trebali odvojiti oko 20 minuta da pojedemo obrok jer će sporije jedenje imati pozitivan učinak na veličinu našeg struka.

Postoji određeno vrijeme između toga da hrana dospije u vaša usta i stigne do donjeg gastrointestinalnog trakta, gdje se nalaze vaši receptori za hormone sitosti.

Potrebno je između 10 i 20 minuta da se oni stimuliraju i da se vaši "signali" gladi isključe.

"Odložite nož i vilicu između zalogaja, ne žurite s obrocima i grickalicama i pokušajte izbjeći jelo dok ste ispred ekrana jer je dokazano da tako jedete više. Druga taktika je da servirate manju porciju za večeru i odvojite 20 minuta da je pojedete. Ako ste još uvijek gladni, sačekajte nekoliko sekundi, ali možda nećete biti potrebno ako jedete polako i čekate", objasnila je.

Inače, njeni savjeti dolaze nakon što je istraživanje s King's Collegea u Londonu otkrilo da je pridržavanje zdravog načina života tijekom 18 tjedana dovelo do zdravijeg opsega struka, smanjenog krvnog pritiska, smanjenjih masti u krvi, gubitka težine i poboljšanje cjelokupnog probavnog sustava.

Ostali prijedlozi koji vam mogu pomoći pri mršavljenju oko struka uključuju jedenje 10 ili 12 sati, a zatim gladovanje, izbjegavanje kasnog noćnog obroka, smanjenje ultraprerađene hrane i grickanje badema.

Kopirati
Drag cursor here to close