Može sve

Nešto drugačiji uštipci: Idu uz slano, slatko i ljuto

Rukama mijesite tijesto 3 do 5 minuta.
Lifestyle / Hrana | 03. 11. 2022. u 07:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čileanski sopaipillas, mali zalogaji ili uštipci od prženog tijesta jedu se sa slatkim ili slanim dodacima. Mogu biti slatki ili slani, okrugli ili četvrtasti, a nerijetko se poslužuju uz pebre, salsu od sitno sjeckanog povrća i začinskog bilja.

Sopaipillas su i omiljeni street food na ulicama Čilea, gdje se prže u dubokom ulju pa poslužuju s ljutim umacima, senfom, sirom – ili pak šećerom i čokoladom. U smjesu se ponekad dodaje i bundeva koja tijestu daje privlačnu boju, piše Zadovoljna.

Sastojci za sopaipillas:

180 g brašna
1/2 žličice instant kvasca
1/4 žličice soli
1/4 žličice praška za pecivo
1/4 žličice sode bikarbone
1 žlica maslaca
120 ml vode

Priprema:

U veliku posudu dodajte brašno, kvasac, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu pa promiješajte. Dodajte komadiće omekšalog maslaca i toplu vodu pa miješajte dok se tijesto ne sjedini.

Rukama mijesite tijesto 3 do 5 minuta. Pokrijte i ostavite da odstoji 10 minuta. Podijelite tijesto na 8 jednakih dijelova pa svaki oblikujte u glatku kuglu. Pokrijte i ostavite da odstoji 5 minuta.

Spljoštite svaku lopticu rukom ili valjkom na debljinu od otprilike 6,7 milimetara pa izbockajte vilicom.

Zagrijte ulje u tavi ili loncu pa pržite 2 do 3 sopaipille, 1 do 2 minute sa svake strane ili dok ne porumene. Prebacite ih u posudu obloženu papirnatim ručnikom da se ocijede od ulja i malo ohlade.

Kopirati
Drag cursor here to close