Jako dobro

Ne budite sumnjičavi nego isprobajte pile pečeno u mlijeku

Lifestyle / Hrana | 03. 10. 2023. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

foto: Darko Kontin /  Pile pečeno u mlijeku

Ovo neobično jelo popularizirao je Jamie Oliver. Cijelo pile, malo mlijeka, jedan limun i začini je sve što ćeš trebati za pravi gastro užitak

Sastojci:

1 cijelo pile 1,5 kg

500 ml mlijeka

40 grama maslaca

3 jušne žlice maslinovog ulja

200 ml jabučnog cidera

1 limun

1 glavica češnjaka

Sol,

papar,

kadulja,

cimet po ukusu  

Priprema:

Video: Darko Kontin donosi recept za slasno pile u mlijeku

Papirnatim ubrusima posušite kožu pileta. Začinite pile sa soli i paprom. U dubokoj tavi otopite maslac i zagrijte ulje. Pile zapecite sa svih strana u tavi bez bojazni da bi ga prepekli. Koža pileta mora izgledati zapečeno u ovoj fazi pripreme ovog recepta.

Zapečeno pile prebacite u duboku vatrostalnu posudu, a u tavu ulijte jabučni cider i s njim pokupite “počistite” dno tave. foto: Darko Kontin Piletu u vatrostalnu posudu dodajte glavicu prerezanog češnjaka.

Naribajte koricu jednog limuna preko pileta, te ocijedite i sok tog limuna po površini pileta. Pile zatim prelijte s jabučnim ciderom i sokovima od prženja pileta u tavi, mlijekom, a na kraju dodajte i štapić cimeta i nekoliko listova kadulje.

Pile pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko 90 minuta. Za vrijeme pečenja pile je potrebno nekoliko puta preliti sa sokovima od pečenja. Za još sočnije pile koristite vatrostalnu posudu s poklopcem, a pile pecite poklopljeno prvih 60 minuta.

Pile poslužite toplo i uz umak od pečenja.

Kopirati
Drag cursor here to close