Ideja za vas

Najbrži ručak - Piletina s povrćem za manje od pola sata

Kao prilog uz piletinu i povrće posluži tjesteninu, rižu, proso, bulgur ili kus kus, upakiraj ih u tortilje ili posluži uz zdjelu svježe sezonske salate.
Lifestyle / Hrana | 28. 01. 2024. u 16:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brz i ukusan ručak, spreman za manje od pola sata! Piletina i povrće ispeku se u pećnici za čas, a uz to možeš poslužiti bilo koji prilog po volji - pire krumpir, rižu ili tjesteninu.

Piletina, povrće i prilog po izboru! Odličan, jednostavan i brz ručak za dane kad nemaš vremena za dugotrajno stajanje za štednjakom. Sve što trebaš je - začiniti meso, povrće oprati, narezati i začiniti i sve skupa ubaciti u pećnicu.

Zdravo sezonsko povrće kojem ne treba dugotrajna obrada, piletina i omiljeni začini na vaš će stol za samo 20 minuta donijeti sjajno jelo koje zatim možete uparivati s najrazličitijim prilozima - od pire krumpira do riže.

Kao prilog uz piletinu i povrće posluži tjesteninu, rižu, proso, bulgur ili kus kus, upakiraj ih u tortilje ili posluži uz zdjelu svježe sezonske salate, piše gastro.24sata.hr

Sastojci:

1 kg piletine

1 veća brokula

3 paprike

3 režnja češnjaka

ružmarin, origano, bosiljak

maslinovo ulje

sol, papar

Postupak:

Piletinu nasjeckaj na kockice, dodaj joj maslinovo ulje i začine, posoli i popapri, pa sve dobro promiješaj.

Dodaj i povrće nasjeckano na manje komade (možeš izabrati i drugo povrće, osim navedenog u sastojcima).

Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva i u njoj ostavi posudu za pečenje.

Izvadi posudu za pečenje, dodaj meso i povrće, pa peci 15-20 minuta, dok piletina nije gotova. Povrće neka ostane lagano hrskavo.

Kopirati
Drag cursor here to close