Ljetno voće

Ljuta margarita s lubenicom je idealna za ljetne dane

Trebat će vam samo lubenica, limeta, tekila i pokoja jalapeño papričica, a začine sigurno imate kod kuće.
Lifestyle / Hrana | 03. 08. 2023. u 09:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljetno voće ima najbolji okus u – ljetnim koktelima. Ljute margarite s lubenicom savršeno pristaju terasama s pogledom na more, ali i gradskim balkonima iznad ugrijanog asfalta.

Ovaj koktel idealan je za one koji ne bježe od začina, a ljutina papričica priziva neki jednostavni snack poput tacosa, pa će margarite s lubenicom biti dobar izbor za ljetne tulume i druženja, piše Punkufer.

Za pripremu ove voćne začinjene margarite trebat će vam samo nekoliko minuta, a sastojci su toliko jednostavni da u trgovinu možete otići i bez popisa. Trebat će vam samo lubenica, limeta, tekila i pokoja jalapeño papričica, a začine sigurno imate kod kuće.

Naravno, ako niste toliki fan ljutog, izbacite papričicu, a ako vam je slaba količina u receptu, slobodno je podebljajte. Svome ukusu možete prilagoditi i količine tekile, soka od lubenice i soka od limete, pa za prvi put i za svaki slučaj - uzmite više svega da možete isprobavati dok ne pogodite svoju mjeru.

I pazite, ljute margarite vrlo su, vrlo pitke…

Sastojci za ljutu margaritu s lubenicom:

Za 2 margarite:

350 ml soka od lubenice
3 žlice soka od limete
90 ml tekile
mineralna gazirana voda (po želji)
1 jalapeño paprika, narezana na kriške
sol
čili u prahu
kriške jalapeña, limete i lubenice za ukrašavanje

Priprema:

Narežite lubenicu na komade dok ne dobijete otprilike 4-5 šalica. Stavite je u blender ili štapnim mikserom miksajte dok ne dobijete glatku masu. Procijedite dobiveni pire od lubenice kroz gazu ili mrežasto cjedilo u mjernu čašu.

U plitkoj zdjeli ili na tanjuru pomiješajte sol i čili u prahu. Uzmite krišku limete i prođite njome duž ruba čaša, a zatim čašu umočite u čili i sol.

U šejker za koktele stavite pola soka od lubenice, pola soka od limete, pola tekile, 2 do 4 kriške jalapeña i šaku leda. Protresite da se sjedini. Ponovite postupak za drugu margaritu.

Ulijte margaritu u pripremljenu čašu s ledom. Po želji produžite piće mineralnom vodom.

Ukrasite limetom, jalapeñom ili lubenicom i poslužite.

Kopirati
Drag cursor here to close