Kokosasto

Jeste li čuli za bijele čupavce? Oduševljavaju izgledom i okusom, a neodoljivo podsjećaju na jednu slatku napast

Ta mala, ali bitna razlika bijele čupavce čini neodoljivo nalik na Rafaello kuglice. Sve u svemu, vrlo fino i tako "kokosasto".
Lifestyle / Hrana | 28. 04. 2023. u 12:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad bismo išli tražiti osobu koja ne voli čupavce, morali bismo je, kako se ono kaže, svijećom tražiti. Sočni biskvit natopljen čokoladnim umakom i uvaljan u kokos svima nam je među najdražim kolačima.

Nedavno smo vam pisali i o praktičnijoj vrsti čupavaca koja ima svoje obožavatelje, a ovoga puta predlažemo vam nešto sasvim drugačije, Bijele čupavce, prenosi Slobodna Dalmacija

Ta mala, ali bitna razlika bijele čupavce čini neodoljivo nalik na Rafaello kuglice. Sve u svemu, vrlo fino i tako "kokosasto".

Bijeli čupavci

Sastojci:

150 g brašna
50 g gustina
150 g šećera
pola vrećice praška za pecivo
pola žličice sode bikarbone
žličica soka od limuna
6 jaja
100 g istopljenog maslaca 
1 vanilin šećer

Sastojci za glazuru:

200 g bijele čokolade
300 ml mlijeka
300 ml slatkog vrhnja

za ukrašavanje:

200 g naribanog kokosa

Priprema:

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte istopljeni maslac pa prosijano brašno s praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Istucite bjelanjke s limunovim sokom pa ih oprezno umiješajte u smjesu žumanjaka i brašna. tijesto izlijte u posudu obloženu papirom za pečenje. Pecite dvadesetak minuta na 170 stupnjeva. gotovo je kad tijesto ubodete čačkalicom, a na njoj ne ostanu mrvice.

Za umak od bijele čokolade razlomite čokoladu na kockice i stavite je u dublju posudu. Dodajte mlijeko i slatko vrhnje pa sve zagrijte na laganoj vatri uz stalno miješanje. Čokolada će se polako topiti, a miješanjem ćete je povezati s mlijekom i vrhnjem.

Izrežite biskvit na kocke pa jednu po jednu nabodite na vilicu i močite u glazuru, zatim uvaljajte u kokos.

Kopirati
Drag cursor here to close