Ručak

Brzo, fino i ukusno jelo

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U srednju posudu za pečenje poslažite cherry rajčice, ljutiku, češnjak i ulje (osim 1 žlice). Začinite solju i ljutom paprikom i promiješajte.
Lifestyle / Hrana | 10. 04. 2023. u 12:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zadnje vrijeme su preplavili recepti u kojima se namirnice u komadu stavljaju jedna na drugu ili jedna uz drugu u jednu posudu za pečenje. Ne može biti jednostavnije… ali okus najčešće i nije baš nešto. Očito se ne sjecka stoljećima bez veze.

Ali ovaj recept na sličnu "foru" je isproban i rezultat je stvarno jako jako dobar. Naravno, količinu začinskog bilja i ljutinu možete prilagoditi svome ukusu, za još kremastiji umak, podlijte tjesteninu s malo vode u kojoj se kuhala.

Za pripremu vam treba desetak minuta, peče se pola sata – i to je to. Brzo, fino, a i dalje dosta efektno, piše Punkufer.

Sastojci za zapečene cherry rajčice i feta sir:

550 g cherry rajčica
1 ljutika, narezana na četvrtine
3 češnja češnjaka, zdrobljena
125 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja, podijeljeno
sol
prstohvat mljevene ljute paprike ili ljuskica čilija
250 g feta sira, u komadu
3 grančice svježeg timijana
280 g tjestenine
korica od 1 limuna (po želji), naribana
svježi bosiljak (po želji), za ukras

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U srednju posudu za pečenje poslažite cherry rajčice, ljutiku, češnjak i ulje (osim 1 žlice). Začinite solju i ljutom paprikom i promiješajte.

Stavite feta sir u sredinu smjese rajčice i pokapajte s preostalom 1 žlicom ulja. Na fetu stavite grančice timijana. Pecite 40 do 45 minuta, dok rajčice ne popucaju i feta sir ne dobije boju.

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Odvojite ½ šalice vode od kuhanja pa procijedite.

U posudu za pečenje s rajčicama i fetom dodajte kuhanu tjesteninu, vodu od kuhanja i koricu limuna (po želji) i miješajte dok se ne sjedini.

Ukrasite bosiljkom i poslužite.

Kopirati
Drag cursor here to close