Mliječna industrija

Lactalis BH: Potrošači se okreću proizvodima koji prate njihov životni stil

Najnoviji trendovi pokazuju da se zbog užurbanog tempa i načina života, potrošači sve više okreću funkcionalnim proizvodima, kao što je mlijeko bez laktoze
Lifestyle / Hrana | 25. 02. 2022. u 13:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Funkcionalnim proizvodima odgovara se na potrebe potrošača, pogotovo što potreba najčešće dolazi iz različitih oblika probavnih poremećaja, a jedan od vodećih je poremećaj je metabolizam laktoze. Kao odgovor na to je i mlijeko bez laktoze, Dukat Lagano jutro.

Lactalis BH jedna je od najvećih i najmodernijih proizvodnih kompanija mliječne industrije u Bosni i Herzegovini koja godišnje preradi preko 45 milijuna litara mlijeka, otkupljenih od lokalnih mliječnih farmera i zadruga.

Foto: PR / Dukat Lagano jutro

Budućnost mljekarskog sektora, Lactalis BH vidi u poticanju razvoja primarne proizvodnje mlijeka u Bosni i Hercegovini i osnaživanje lokalnih mliječnih farmera i zadruga. Tako je pokrenuta financijska, stručna i savjetodavna pomoć svojim kooperantima, proizvođačima mlijeka, za prilagodbu poslovanja uvjetima Europske unije.

Kao nužnu stavku u poslovanju mljekarske proizvodne industrije, Lactalis BH naglašava inovativan pristup poslovanju kroz razvijanje kvalitetnih i stabilnih proizvoda, prateći svjetske trendove. Funkcionalni mliječni proizvodi, oni koji mogu lako i brzo odgovoriti na potrebe sve bržeg tempa života, imat će prednost među potrošačima. Tako linija proizvoda Dukat Lagano jutro, vodeći brend mliječnih proizvoda bez laktoze u Bosni i Hercegovini, sve je više prihvaćen i u fokusu potrošača.

"Okosnica Lactalis BH poslovnog procesa je proizvodnja kvalitetnih i stabilnih proizvoda proizvedenih bez konzervansa i od svježeg domaćeg mlijeka najboljeg kvaliteta. Mlijeko, kao izvor bjelančevina, minerala i vitamina, ima brojne koristi za normalno funkcioniranje ljudskog organizma, zato smo zadovoljni što liniju proizvoda Dukat lagano jutro mlijeko bez laktoze i s 0% mliječne masti, mogu konzumirati svi potrošači, neovisno o tome kako prihvaćaju laktozu", naglašava Bahić Edin, rukovoditelj proizvodnje Lactalis BH.

Čak 25% stanovnika Bosne i Hercegovine ima poteškoća s konzumacijom mlijeka, sa simptomima osjećaja nadutosti, težine ili mučnine, potvrđuju podaci agencije za istraživanje Valicon.

Kopirati
Drag cursor here to close