Živjeli...

Kako napraviti perfektan gin-tonic?

Napravit ćemo lagan i jednostavan klasik koji je zadnjih godina doživio pravu renesansu, džin-tonik.
Lifestyle / Hrana | 26. 05. 2020. u 08:50 A.K. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Imate goste ovu subotu? Dosadilo vam je služiti domaće vino, rakiju ili malo bolje pivo? Onda je vrijeme da impresioniramo vaše goste ponudom koja izlazi iz okvira svakodnevnice.

Napravit ćemo lagan i jednostavan klasik koji je zadnjih godina doživio pravu renesansu, džin-tonik. Uz "štok-kolu" ’i "đus-votku"’ drmali smo ih vikendom i već nakon dva-tri skupili dovoljno hrabrosti da priđemo slatkoj curi iz IIc.

Ljubavna afera između džina i tonika počela je s dolaskom engleskih kolonijalista u tropske predjele Azije. Kinin je bio glavni lijek protiv malarije, rastvoren u vodi s šećerom postajao je tonik i nije imao baš dopadljiv okus. Englezi su dodali džin da zamaskiraju oštar miris kinina i rodio se jedan od najpopularnijih koktela ikad - džin-tonik.

Časa u kojoj služite piće ili kreativna dekoracija, često ostave jednako važan dojam na goste kao i sam okus. Preporučujem masivniju času s stalkom - što teža to bolje. Džin se odlično slaže s različitim voćem, biljem i začinima.

Evo dvije verzije za Vas ljetna "Summer Green" i zimska "Winter Brown".

Summer Green

Sastojci:
- 50 ml džina
- 100 ml tonika
- 4-5 kockica leda
- kriška limete i sok od ¼ limete.
- kriška limuna
- bosiljak
- krastavac

Winter Brown

Sastojci:
- 50 ml džina
- 100 ml tonika
- 4-5 kockica leda
- kriška naranče
- štapić cimeta
- 2-3 zvjezdice anisa
- 2-3 klinčića

U času prvo dodati led, nakon toga džin i završiti s tonikom. Dekoracije postavljate tako da se jasno vide, obično na vrhu.

Živjeli...

Kopirati
Drag cursor here to close