gdje si, s kim si...

Zvijezde koje se vraćaju: Uspon i pad slavnih glumaca

Lifestyle / Flash | 15. 10. 2016. u 13:08 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Winona Ryder (44) nekad je bila jedna od najomiljenijih djevojaka Hollywooda, ali kad je opetovano uhvaćena u krađi, prije 15-tak godina, praktično je preko noći nestala sa scene.

Ostala je zapamćena po mnogim uspješnim ulogama, kao što su one u filmovima "Mermaids" (1990.), "Welcome Home, Roxy Carmichael" (1990.), "The Age of Innocence" (1993.), "The House of the Spirits" (1993.), "Autumn in New York" (2000).

Ipak, najnoviji glumački uspjeh, uloga u seriji "Stranger Things", vratila je 'malu kleptomanku' na veliku scenu.

Kao da nije postala starija, kao da je konzervirana u 80-tim godinama prošloga stoljeća, u kojima je i sama bila glumačka zvijezda, Ryder briljira u seriji, ocjena je kritičara.

Osim toga, službeno je potvrđeno da se počelo raditi na remakeu kutne horor komedije "Beetlejuice" iz 1988. godine, a baš kao i u originalu, jedna glavna uloga ide upravo Winoni Ryder.

Još jedan glumac koji je bio velika zvijezda filmova s kraja prošloga stoljeća, Ethan Hawke (45), također se vraća na scenu.

Zapamćen je po ulozi u filmu ''Bijeli očnjak'' (White Fang) iz 1991. godine, a igrao je i u filmovima "Before Sunrise" (1995.), "Hamlet" (2000.), "Training Day" (2001.), "Lord of War" (2005.), "New York, I Love You" (2008.)..., ali se ne može kazati kako je u zadnjih desetak godina imao neku mega ulogu.

Tek 2014. u drami "Boyhood" imao je zapaženiju ulogu u jednoj većoj produkciji.

Nakon uloge u ''Dječaštvu'', za njega je ponovno krenulo uzlaznom linijom. Radio je u najnovije vrijeme i s kultnim redateljem Lucom Bessonom (fantazija 'Valerian and the City of a Thousand Planets').

Slavni Don Johnson igrao je do 1990. godine u proslavljenoj seriji "Miami Vice".
Potom je nastupilo stanovito zatišja u njegovoj karijeri, da bi ponovno je imao ogroman uspjeh i popularnost igrajući u seriji "Nash Bridges", od 1996. do 2001. godine.

Nakon toga je ovaj 'womanizer' uglavnom padao u drugi li treći plan.
Simpatične su njegove uloge u filmovima "Machete" (2010.) i "Django Unchained" (2012.), ali više zbog kultnog statusa i uspjeha ovih filmova, nego zbog njegovih uloga.

Kada se ponovno pojavio na sceni, igrajući u gledanoj televizijskoj seriji "From Dusk Till Dawn", okušao se i u televizijskom projektu "Blood & Oil", koji uglavnom nije ispunio očekivanja.

Sada se okušao i u komediji "Sick Note" (trebala bi se pojaviti 2017.).

Drew Barrymore (41) se kao curica pojavila u legendarnom  Spilbergovom filmu "E.T" (E.T. the Extra-Terrestrial,1982.), da bi devedesetih godina bila jedna od najvećih filmskih zvijezda. Uloge u filmovima "See You in the Morning" (1989.), "Poison Ivy" (1992.), "The Amy Fisher Story" (1993. TV film.), "No Place to Hide" (1992.), "Bad Girls" (1994.) ili pak "Never Been Kissed" (1999.) i "Charlie's Angels" (2000.), neke su od njezinih uspješnica.

Nakon velikog uspjeha s još jednim filmom Čarlijevih anđela ("Charlie's Angels: Full Throttle", 2003.), Barrymore se ponajviše bavila producentskim poslom.


Rodila je dvije curice, u prvi plan stavila privatni život, a filmske role prihvaća u filmovima koje sama producira.

Stoga će ju biti zanimljivo vidjeti u seriji "Santa Clarita Diet" (Netflix).

Ray Liotta je svoj proboj napravio 1990. ("Good Fellas"). Nakon toga slijedilo je više uspješnih uloga.

Zapažene filmske likove igrao je u ostvarenjima "Unlawful Entry" (1992.), "Cop Land" (1997.) ili pak u televizijskom filmu "The Rat Pack" (1998.), igrajući Franka Sinatru.

Nakon devedesetih, uglavnom se borio za zrak, pokušavajući ne potonuti u zaborav. Tek 2012. godine Brad Pit mu je pomogao da nastupi u zapaženom ostvarenju iz velike produkcije, filmu "Killing Them Softly".

U novije vrijeme aktualna je njegova uloga u policijskoj seriji "Shades of Blue", skupa s Jennifer Lopez.

Kopirati
Drag cursor here to close