sve ih je više

Nešto novo: Znate li tko su bromoseksualci?

Lifestyle / Flash | 15. 10. 2016. u 12:21 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Bromoseksualnost' termin je kojim se opisuje intenzivno prijateljstvo bez seksualnog odnosa u kojem je jedan od muškaraca gej

Iako imaju različite ciljeve – jedni žele spavati sa ženama, a drugi s muškarcima – 'bromoseksualci' (složenica od riječi braća i romansa, brothers + romance) mogu biti vrlo dobri prijatelji koji se sjajno razumiju. Prijateljstvo heteroseksualnih i homoseksualnih muškaraca nije novost u svijetu, no dosad je bilo prilična nepoznanica u pop kulturi.

Jedan su od stereotipa u pop kulturi žene i njihovi homoseksualni prijatelji, no dva muškarca od kojih je jedan gej nisu dosad bili pretjerano zastupljeni u Hollywoodu. Još prije samo deset godina takvo bi prijateljstvo bilo neuvjerljivo široj publici, no u posljednje se vrijeme napokon počelo pojavljivati u knjigama, na televiziji i u kinu.

Prepoznatljiva je odlika bromoseksualnog odnosa muževnost oba prijatelja, za razliku od dosadašnjeg stereotipa u kojem gej muškarac pomaže svom heteroseksualnom prijatelju u izboru odjeće, s frizurom ili pri uređenju interijera. Novi imidž homoseksualnog frenda sastoji se od muževna izgleda kombiniranog s, uvjetno stereotipnim, muževnim radnjama.

Sada se sve više prihvaća da heteroseksualni muškarci mogu biti sjajni pomagači svojih homoseksualnih frendova kad je u pitanju izlazak s ciljem nalaženja i zavođenja mogućih partnera.

Mnogi gej muškarci izbjegavali su svijetu otkriti svoj seksualni život iz straha da će izgubiti prijatelje. No mnogima je bilo vrlo ugodno otkriće kad su baš najveću potporu dobili od svojih frendova, prenosi tportal.

Kopirati
Drag cursor here to close