Odličan savjet

Znate li kako pravilno oprati plišane igračke

Nezaobilazan ukras svake dječje sobe
Lifestyle / Flash | 20. 02. 2024. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zečići, medvjedići i ostale slatke životinje u plišanom obliku suputnik su mnogim mališanima. I premda idu posvuda s njima, u kadu ne idu nikada, iako je i za ove plišane prijatelje redovno kupanje neophodno.

Stoga pročitajte kako to učiniti ispravno i na što trebate obratiti pozornost.

Koliko često trebate prati plišane igračke?

Općenitog odgovora na to nema jer ovisi o tome koliko se djeca s igračkom igraju. Ako vaše dijete zaista posvuda sa sobom vodi plišanog prijatelja, trebali biste ga prati jednom tjedno. Za plišane igračke koje se ne koriste toliko intenzivno, dobro je pravilo prati ih jednom mjesečno.

Kao i većina odjeće, plišane životinje obično dolaze s malom etiketom i uputama za pranje.

Većina je općenito prikladna za pranje u perilici rublja do 30 stupnjeva, no ne smije se sušiti u sušilici.

Iznimke su plišane igračke s baterijskim ili toplinskim punjenjem koje se ne smiju močiti, kao i starinske plišane igračke (treba ih samo usisati ili obrisati vlažnom krpom).

Za većinu drugih plišanaca vrijedi sljedeće: zapakirajte igračku u mrežicu za pranje rublja ili jastučnicu. Perite na najviše 30 stupnjeva u nježnom ciklusu (bez centrifuge!).

Najbolje je koristiti osjetljivi deterdžent ako se mala djeca često maze s plišanom igračkom. Izbjegavajte omekšivač jer on ne čini plišanu igračku mekanijom, već naprotiv, mogao bi se nakupiti u vlaknima i učiniti je grubljom.

Kako bi igračku osušili, prvo je pažljivo obrišite ručnikom, istresite u oblik i osušite na otvorenom. To će trajati malo duže, ali toplina iz grijača ili sušilice mogla bi oštetiti ili deformirati plišane životinje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close