Japan

Znak 'katastrofe' simbol za 2018. godinu

Javno mnijenje u Japanu na kraju svake godine glasa za kineski simbol koji predstavlja ključne događaje i vijesti u posljednjih 12 mjeseci.
Lifestyle / Flash | 12. 12. 2018. u 09:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japan je odabrao kineski znak za "katastrofu", kao simbol koji obilježava 2018. godinu, tijekom koje su zemlju pogodile smrtonosne poplave, kao i potresi i oluje, javili su japanski mediji.

Televizijske stanice u Japanu prenosile su uživo događaj na kojem je učitelj drevnog hrama Kijomizu-dera u Kyotu Seihan Mori na bijelom platnu nacrtao simbol "katastrofe". 

Javno mnijenje u Japanu na kraju svake godine glasa za kineski simbol koji predstavlja ključne događaje i vijesti u posljednjih 12 mjeseci.  Od ukupno 193.214 ispitanika, njih 20.858 je izabralo simbol za katastrofu, javio je AFP. 

Japan je ove godine pogodio niz prirodnih katastrofa, od poplava u kojima je poginulo više od 200 ljudi, do toplotnog vala koji je prouzrokovao smrt najmanje 150 ljudi. 

Prošle godine u Japanu izabran je znak "sjever" kao simbol balističkih testova Sjeverne Koreje, a godinu dana ranije narod je izabrao znak "zlato", u čast uspjeha japanskih sportaša na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine. 

Kineski simboli često se koriste u japanskom jeziku, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close