Tropski trend

Žene počele koristiti kokosovo ulje kao lubrikant

Lifestyle / Flash | 13. 08. 2014. u 19:36 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljudi danas koriste kokosovo ulje za jelo, njegu kože i kose, pa čak i izbjeljivanje zubi. No, ginekolozi su primijetili najnoviji način primijene.

Naime, mnoge žene drže kokosovo ulje u svom noćnom ormariću i koriste ga kao lubrikant.

"Pacijentice me pitaju za savjet o ovome'', rekla je ginekologinja Jennifer Gunter i dodala: ''Nema nikakvih studija o sigurnosti kokosovog ulja, ali do sada se čini sigurno. Pacijentice mi nisu prijavile negativne nuspojave. Osim toga, ulje je prirodno, bez konzervansa i pristupačno u usporedbi s tradicionalnim lubrikantima''.

"Kroz praksu sam vidjela da se mnoge žene se bore s vaginalnom suhoćom. Kokosovo ulje sadrži prirodna svojstva koja bi mogla pomoći u smanjenju rizika od infekcija, ali i suhoće. No, morate ga za svaki slučaj ukloniti nakon seksa, ali bez tuširanja'', rekla je Gunter.

Kokosovo ulje se brzo otopi, objašnjava liječnica, tako čim ga utrljajte u ruke, ono će se upiti. Koristite ga kao i svaki drugi tip lubrikanta koji koristite tijekom predigre i seksa.

Kada ga kupujete, pobrinite se da provjerite da je popis sastojaka samo jedna stavka-kokosovo ulje kako bi se osiguralo da ne sadrži ostale supstance koje bi mogle izazvati reakciju.

"Izbjegavajte lubrikante s glicerinom i proizvode koji mogu razviti infekciju," kaže liječnica Gunter.

No, prije nego što se žene upuste u ovaj tropski trend, trebaju se uvjeriti da nisu alergične na njega.

"I ne koristite kokosovo ulje ako koristite lateks kondome," kaže Gunter i dodaje ''ulja, kao i vazelin mogu oslabiti lateks i povećati rizik od pucanja. Ne morate se odreći kondoma, samo budite sigurni da koristite kondom koji neće puknuti od ulja''.

Žene koje pokušavaju zatrudnjeti, trebaju preskočiti ovaj trend, jer mnogi lubrikanti dovode do promijene pH-a u rodnici, te je teže zatrudniti.

Nedavna istraživanja pokazuju kako je kokosovo ulje imalo namanji utjecaj na funkciju spermija u odnosu na devet drugih popularnih lubrikanata.

Kopirati
Drag cursor here to close